Kraamtijd

Baby geboren! Liefde op het eerste gezicht of toch niet?

Bijna elke moeder die ik spreek vertelt dat zij op slag verliefd was op het moment dat zij haar pasgeboren kind zag. Echt liefde op het eerste gezicht. Maar is het echt liefde op het eerste gezicht?

Liefde op het eerste gezicht of toch niet?

Voordat ik de kleine goed kon bekijken bij de geboorte moest ik echt even bijkomen van de bevalling. Hijgend bekeek ik het kleine meisje, dat gillend op mijn borst lag. Er kwam geluid uit. Dat was een van de eerste dingen wat in me op kwam. En wat was ze warm en glibberig. Nog steeds besefte ik niet dat ik net moeder was geworden. Maar het gekke was wel, ze hoorde meteen bij mij, alsof het nooit anders is geweest.

Eenmaal thuis bleef dit gevoel heel erg. Esmee was thuis alsof ze er altijd al was. Is dit dan liefde op het eerste gezicht? Is dit de verliefdheid waar alle moeders het over hebben? Ik kon het gevoel niet benoemen als liefde op het eerste gezicht. Als er werd gevraagd of ik snel weer naar huis wilde gaan als ik even weg was geweest was mijn antwoord: “Nee, niet echt.” Heel nuchter vond ik het zelf wel!

Waarom voelde ik geen verliefdheid?

Toch begon het te knagen dat ik geen verliefdheid voelde. Zelf durfde ik er niet over te spreken, want welke moeder is nou niet verliefd op haar pasgeboren kind. Ik was ontzettend blij dat Esmee er eindelijk was hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar gelukkig kwam het gevoel na een paar weken. Hoe meer ik bij haar was, hoe beter ik haar ook leerde kennen. Tot dat ene moment dat ik voor haar ging zingen. Daar kwamen de vreugdetranen. Tranen van geluk. Tranen van verliefdheid. En vooral bij dat eerste lachje nu wanneer ze mij in de ochtend voor het eerst ziet.

Ik denk ook echt dat ik haar eerst moest leren kennen voordat de verliefdheid kwam. Is ook eigenlijk niet gek! Er is opeens een klein mensje in je leven waar je voor moet zorgen. Die 24/7 om je heen is. Iemand die van jou afhankelijk is. En jij ook eigenlijk van haar. Want mijn liefde voor mijn kind is onvoorwaardelijk. Ik kan het nu volmondig zeggen: “Ja, ik ben verliefd!”

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button