Verrassend mooi en leuk: Tom-Du kinderkleding

Zo nu en dan maak ik kennis met een nieuw kinderkledingmerk, tenminste, een voor mij nieuw kinderkledingmerk. Nooit eerder had ik gehoord van Tom-Du. In tegenstelling tot anderen, want Tom-Du blijkt in thuis-party-land een bekende te zijn en is hierin op Nederlandse én Belgische bodem al bijna 25 jaar actief. Als één van de weinigen… Waarom heb ik dit leuke kinderkledingmerk nooit eerder opgemerkt?

Van Bretonse streep tot hip kledingmerk

Het is bijna 25 jaar geleden: Ingrid Lagendijk beleeft glorietijden op de Albert Cuypmarkt wanneer ze haar werk als fysioloog in het VU na 2 jaar aan de wilgen hangt en start met de verkoop van Bretons gestreepte jongenskleding. Een gekkenhuis is het op de Albert Cuyp, waar ze steeds weer met een volle auto aan komt rijden en klanten de blauw gestreepte babypakjes al uit de bakken trekken voor ze alles uit de auto heeft gehaald. Dat proeft naar meer!

Verkoop via party’s

Ook winkeliers blijken interesse te hebben in de kleding en willen graag inkopen. De vraag is enorm! Maar nog voor het zover komt vindt ze uit dat verkoop via party’s dé weg is om in te slaan, wanneer een vriendin haar auto vol spullen een keertje meeneemt om de kleding aan een aantal vriendinnen te laten zien.

Er worden consulentes aangenomen om party’s te verzorgen en de productie wordt uitgebreid. Wanneer dat niet meer te doen is wijkt Ingrid uit naar Turkije, waar een inmiddels gesloten fabriek heropend wordt. De eigenaar geeft Ingrid de touwtjes in handen en vindt het geweldig om haar hierin te begeleiden, zo kan hij zelf het contact met de markt weer opnemen. Wanneer hij overlijdt neemt Ingrid de fabriek over.

Tom-Du kinderkleding - AllinMam.com

Productie in eigen beheer zorgt voor veel voordelen

Dat het zelf produceren veel voordelen heeft blijkt al snel. Er worden geen stoffen ingekocht maar garens; dit allemaal om de best mogelijke kwaliteit stof te fabriceren en hier volledige controle over te hebben. Snel verkopende items worden bijgemaakt waardoor er zelden teleurgestelde klanten zijn. Doordat er geen tussenhandel is kunnen de prijzen laag gehouden worden maar krijg je wel kleding van de beste kwaliteit. Ook al worden er door 150 consulentes in Nederland in het seizoen tussen de 2 en 5 party’s per week gegeven; het blijft een exclusief waardoor de kans klein is dat je andere kinderen in hetzelfde rond ziet lopen.

Tom-Du kinderkleding - AllinMam.com

Van fax naar Facebook en Twitter

Het is wennen om in de loop van de tijd over te schakelen van papier naar digitaal. Die fax blijft zo handig en vertrouwd! Zeker wanneer social media haar intrede doet is het even zoeken. Inmiddels heeft het merk een nieuw look gekregen (nieuw logo, nieuwe huisstijl) en wordt er gefocust op branding. Er zit een team op social media en er is volop interactie tussen Tom-Du en haar fans op Instagram en in de community op Facebook.

Tom-Du draait om gezelligheid en samenzijn

Appeltaart, koekjes en snoep; de inmiddels 150 consulentes in Nederland en 20 consulentes in Belgïe zorgen ervoor dat een Tom-Du party een echt feestje wordt door altijd wat lekkers mee te nemen. Dit geeft meteen weer dat het sociale aspect groot is. Vele vrouwen geven 2x per jaar een party, waarbij er dus niet alleen kleding gekocht wordt maar er ook wordt genoten van een gezellige avond. Zelfs de kinderen lijken zich er op te verheugen; de consulente komt weer nieuwe kleding brengen!

Eén groot familie- en vriendenbedrijf

Mooi om te zien dat Tom-Du na bijna 25 jaar niet alleen is uitgegroeid tot familiebedrijf maar een heus vriendenbedrijf blijkt te zijn. Naast zoon Tomas die inmiddels werkzaam is binnen het bedrijf is ook de zus van Ingrid aan het bedrijf verbonden. Zij is de trendwatcher, bepaalt wat er in de collectie komt en hoe het er uit ziet. Volgens Ingrid heeft haar zus een gave; ze bepaalt niet alleen de collectie, ze ís de collectie. Consulentes blijven jaren hangen en inmiddels worden de eerste dochters van diverse dames ook consulente. Hoe bijzonder! Iedereen lijkt met elkaar verbonden te zijn en mij komt ter ore dat er ook buiten werktijden om diverse vriendschappen onstaan zijn.

Tom-Du kinderkleding - AllinMam.com

Tom-Du collectie zomer 2017

Wij mogen als 1 van de eersten de collectie van 2017 van dichtbij bekijken en wat meteen opvalt zijn de flitsende kleurtjes. Het knalt eruit! Zo zien we voor de meisjes jurkjes en shirtjes met het accent op de mouwtjes, veel cactussen en broderie is helemaal terug. Mosgroene tinten doen het goed bij de meiden maar ook bij de jongens, waar we ook lekker felle kleuren als oranje en appelgroen zien. Ben je niet zo van de heel felle kleuren? Aardetinten en blauwtinten komen ook terug in de collectie.

Interesse in Tom-Du kleding maar wil je geen party geven?

Ook zonder een party te geven kun je kleding kopen van Tom-Du. Dit kan door de wishlist in te vullen op de website van Tom-Du, waarna er contact met je opgenomen wordt door een consulente bij jou in de buurt. Hier kun je de kleding vervolgens afhalen. Maar wie weet besluit je in de tussentijd wel om ook een gezellig avondje met vriendinnen in te plannen!

De collectie van Tom-Du is verkrijgbaar in maat 80 t/m maat 182.

Gerelateerde artikelen

Back to top button