Financieel

Crypto spaarpotje aanleggen voor je kinderen

Een extra spaarpot aanleggen voor je kinderen is altijd een goed idee. Dat kun je doen met geld, maar natuurlijk ook met cryptocurrencies. Tegenwoordig is sparen met deze digitale munt veel toegankelijker. Het is heel eenvoudig om maandelijks voor een X bedrag aan munten te kopen om je spaarpot mee aan te vullen. Wij voorzien je graag van wat inspiratie als je naast regulier sparen wat meer geld opzij wilt zetten voor jouw kinderen.

Sparen voor je kinderen met cryptocurrencies

Crypto is niet alleen meer weggelegd voor de grote investeerders. Ook als particulier, ouder of opa en oma kun je met crypto een extra spaarpotje aanleggen voor de kinderen of kleinkinderen. Steeds meer mensen kopen bijvoorbeeld iedere maand een aantal crypto munten, via de DCA methode (dollar cost average). De koersen van crypto munten zijn behoorlijk volatiel, kijk maar naar de Cardano koers, de Ethereum koers en de Bitcoin koers. Met periodiek aankopen krijg je een gemiddelde aankoopprijs, waardoor dalingen en stijgingen elkaar wat compenseren. Een leuke én uitdagende manier om wat extra’s te kunnen sparen voor een goed doel in de toekomst van je kind.

Spaarpot aanleggen voor later: 5 leuke inspiratie ideeën

Er zijn ontzettend veel dingen waarvoor je kunt sparen met cryptocurrencies. Bijvoorbeeld voor een vervolgstudie, een stage in het buitenland of gewoon voor wat extra’s om later aan je kinderen te kunnen geven. Crypto sparen is vooral leuk om te doen als extraatje naast de tegoeden die je opzij zet op een bankrekening. Op een bankrekening weet je of je rente ontvangt en hoeveel dit dan is. Met digitale munten weet je dat niet; de volatiele markt kan voor verrassingen zorgen. Zie het dus zeker als een lange termijn investering. Hoe leuk is het als het werkelijk rendeert en je je kind uiteindelijk iets extra’s kunt geven?

Sparen voor een vervolgstudie

Studeren kost ontzettend veel geld. Niet iedereen komt in aanmerking voor een studiebeurs of wil hieraan vast zitten. Een extra spaarpot voor jouw kinderen of kleinkinderen is dus een goed idee om een studie (deels) mee te kunnen bekostigen. Dat kan door maandelijks wat van jouw loon over te schrijven naar een spaarrekening, maar je kunt ook wat gevestigde cryptomunten kopen zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Cardano.

Sparen voor een stage in het buitenland

Spaarpotjes leg je natuurlijk ook aan om dromen te kunnen verwezenlijken. Ook een interessante stage in het buitenland hoort daarbij. Bijvoorbeeld als onderdeel van de studie die jouw kind volgt. Maar, reizen en verblijven in het buitenland kost geld. Dat geldt ook voor stages. Denk maar eens aan de vliegtickets, het dagelijks onderhoud en het onderkomen. Wat extra bestedingsruimte door crypto sparen is in dat geval zeker welkom.

Sparen voor een studentenwoning

Studeren betekent vaak ook verhuizen en wonen in een echte studentenstad. Denk aan Utrecht, Amsterdam of Den Haag. Ook dat kan behoorlijk in de papieren lopen! Studentenwoningen liggen niet voor het oprapen en de huursom is vaak fors. Met een crypto spaarpot heeft jouw kind later wellicht wat extra’s achter de hand.

Sparen voor een eerste auto

Maandelijks wat crypto kopen om te sparen voor de eerste auto van jouw kind; ook een mooi doel. Na het behalen van een rijbewijs mogen ze zodra ze 18 zijn zelfstandig rijden. Wat is er dan leuker dan een eigen auto die bij elkaar is gespaard met cryptocurrencies? Super hip!

Sparen voor een eigen onderneming

Is jouw kind een echte ondernemer? Dan kun je deze vorm van sparen ook gebruiken om wat extra geld opzij te zetten voor het starten van een eigen bedrijfje. Een startkapitaal hoeft dan niet direct een schuld of een lening te betekenen. Het extra gespaarde geld kan worden gebruikt voor het inkopen van een voorraad, de huur of zelfs het aankopen van een bedrijfspand. Op deze manier worden digitale munten ineens heel fysiek en tastbaar.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button