Europa

Met kinderen naar Andalusië | Slapen in een échte Cortijo

Een actieve vakantie in Andalusië, Spanje 
Met je man en kinderen twee weken naar een huisje aan de Costa del Sol. Zon, zee en strand in Spanje en; helemaal niets doen. Heerlijk, maar het kan ook anders. Wat dacht je ervan om met kinderen naar Andalusië (Zuid-Spanje) te gaan en daar rond te reizen in een huurauto? Afstanden zijn kort, je reist ontspannen met auto, ziet veel en komt langs temperamentvolle dorpen en glooiende landschappen. Welkom in het echte Spanje.

Is een paleis bezoek wel leuk voor je kinderen? Zeker! Maak er samen een sprookje van en duik terug in de tijd van Moorse ridders, heersers en mooie prinsessen.

Laat je kinderen een hele andere kant van Spanje ontdekken tijdens een rondreis. Je slentert samen over de karakteristieke pleintjes, proeft Tapas in één van de kleine barretjes en zet samen met je kids de (eerste) danspasjes op flamenco muziek. In Andalusië heb je eeuwenoude paleizen, zoals het Alhambra paleis in Grenada, en spelenderwijs ga je met je kinderen terug naar de tijd van Moorse ridders en kasteeltorens. Slechts wat voorbeelden, wat je zou kunnen doen… De reisspecialisten van SpanjeKids , onderdeel van RiksjaKids, hebben zelf door Andalusië gereisd en zetten een paar leuke tips op een rij. Zo hebben zowel ouder als kind volop plezier!

andalusie met kinderen

Slapen in een échte Cortijo 
De plek waar je verblijft maakt je reis compleet en bijzonder. In Andalusië vind je meerdere cortijo’s: oude boederijen. Sommige zijn inmiddels gerenoveerd en omgebouwd als comfortabel verblijfsplaats. Zo vonden wij een cortijo midden in de boomgaarden. Bij aankomst werden we ontvangen met een vers glaasje jus uit eigen tuin. En, na onze koffers weggebracht te hebben: hop, zwemkleding aan en een frisse duik in het zwembad. Lekker om je Spanje reis zo te beginnen.

Spelenderwijs Alhambra paleis ontdekken
Granada is sowieso ook leuk. Je hebt de oude wijk Albaicín: een wirwar van smalle straatjes met theehuizen en hammams. De Arabische sfeer is hier duidelijk neergestreken. Boven de stad duikt het Alhambra paleis uit. Let wel, er mogen maar een x-aantal bezoekers per dag binnen dus wij raden je aan je toegangskaartje van te voren al te regelen. Maar is een paleis bezoek wel leuk voor je kinderen? Zeker! Maak er samen een sprookje van en duik terug in de tijd van Moorse ridders, heersers en mooie prinsessen. Met een beetje inlevingsvermogen zie je de ridders met hun zwaarden al rondlopen. Langs zuilen en fonteinen, beklim je uiteindelijk één van de torens opzoek naar… tsja, in ieder geval word je verrast met een geweldig uitzicht.

naar andalusie met kinderen

Op bezoek bij de smurfen
Je ziet ze overal in Andalusië: witte dorpen. De een nog witter dan de ander, maar tussen al die witte dorpen en heuvels is er één uitzondering: Montejaque. Ja, echt speciaal voor de smurfenfilm is het dorp geverfd in de kleur zo blauw als de smurfen. Nadat de film weer passé was, wilden de dorpsinwoners niet meer terug naar de kleur wit en gingen zelfs een stapje verder. In de barretjes kun je smurfblauwe limonade drinken en er loopt regelmatig een smurfin in het dorp. Misschien vind jij het iets té, je kinderen zullen een bezoekje aan het smurfendorp –ongetwijfeld- geweldig vinden.

Flamenco en gitaren, ¡Olé, Sevilla¡
Typische tapasbarretjes (met de lekkerste tapas), winkeltjes met felrode flamencojurken met witte stippen, de joodse wijk met kathedraal, koninklijk paleis Real Alcázar…. Dit is Sevilla! En je bezoekt de stad en alles op een “tranquilo, tranquilo’ tempo. In de zomer kan het namelijk warm zijn, maar op een rustig tempo is het goed te doen. Midden in de stad in een kleine studio deden wij (binnen: op het warmst van de dag) een flamenco workshop met de kinderen. Veel gestamp op de vloer, de meiden in een flamenco rok en de jongens met cowboy hoed op. Wat een beleving, met plezier maken voorop!

met-kinderen-slapen-in-cortijo-andalusie

Ontspanning aan de kust
Ja het blijft Spanje; met een kustlijn van bijna 5.000 kilometer kun je er niet omheen. Eindig je Spanje rondreis aan het strand. Omdat de meeste Nederlandse toeristen niet verder komen dan de Costa Brava, voelt de kust bij Andalusië wel iets meer Spaans (al zijn er hier ook genoeg zonaanbidders). Wil jij ook een rondreis maken met je kinderen door Spanje? Kijk dan bij de mogelijkheden van SpanjeKids. De ervaren reisspecialisten zijn zelf ook moeder, weten hoe het is om te reizen met kinderen (maar weten ook dat het mogelijk is) en adviseren je graag.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button