Azië

Met kinderen naar Sri Lanka en vooraf accomodatie boeken

Zaterdagochtend, een uur of tien. De telefoon gaat… “Goodmorning, this is Guesthouse Sri Lanka Flora from Sri Lanka. You booked a room for 26 until 28 July but we only have 6 rooms”. Ik zal jullie de verdere details besparen, in het kort komt het er op neer dat op Booking.com staat dat dit guesthouse 20 bedden heeft, terwijl ze er maar 6 hebben. Oh ja en de prijzen op Booking.com kloppen ook niet; ze moeten ongeveer 50% hoger zijn. “Maar omdat jullie zo vroeg hebben geboekt, kunnen we voor jullie de oude prijs aanhouden”.

Oké. Maar dit was toch al bekend? Hier hebben we toch al een paar keer over heen en weer gemaild? En dat er maar 6 bedden zijn, is voor ons ook geen probleem, we hebben er maar vier nodig. Ik maak me dus niet al te veel zorgen, wil de man vriendelijk bedanken en ophangen. Bellen vanuit Sri Lanks kost immers vast heel veel geld. Maar dat gaat zomaar niet… Deze super aardige man vertelt ook nog even enthousiast over de mogelijkheden voor het ontbijt en het diner en over de bezienswaardigheden in de buurt. En dat als we 26 juli komen, we maar even moeten laten weten of we een parkeerplaats nodig hebben. Wacht. Stop. Hoor ik dat goed? Hij heeft het over 26 juli? Ik weet dat onze Nederlandse directheid in Azië niet echt wordt gewaardeerd, maar ik moet nu toch echt deze man onderbreken en heel duidelijk zijn.

Esala Perahera in Sri Lanka

We hebben helemaal niet geboekt voor 26 juli, 2 nachten. Wij hebben dit guesthouse geboekt om getuige te kunnen zijn van het grootste festival van Azië, het Esala Perahera. Dus hebben we geboekt van 8 tot 11 augustus, 3 nachten. En dat hebben we echt bevestigd gekregen op de mail, van deze vriendelijke meneer zelf. En dan… wordt het voor het eerst in bijna 10 minuten stil aan de andere kant van de lijn. Hij mompelt iets over dat hij de mail heeft gevonden, wenst me een fijn weekend wenst en gooit heel snel de hoorn erop.

Terwijl ik me sta te verbazen over dit gesprek met 3 paar vragende ogen van man en kinderen op me gericht, vraag ik me af hoe hij aan ons telefoonnummer komt. Ik besluit dat dit gewoon het begin is van een heerlijke vakantie in een chaotische cultuur met vriendelijke mensen.

Met kinderen naar Sri Lanka; wordt vervolgd!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button