Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Mexico met kinderen | Tempels, flamingo’s en palmstranden

Wil je met je kinderen een verre reis maken waarbij je niet alleen strand, maar ook een forse dosis cultuur opsnuift? Mexico is de ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Je vindt er oude Mayatempels, gezellige pleintjes en reuzecactussen, sombrero’s en tortilla’s. Het echte Mexico-gevoel dus. Je kunt er ook nog eens gemakkelijk rondreizen met je eigen huurauto. De wegen zijn goed, de bewegwijzering ook en het is er veilig om zelf te rijden. Mexico met kinderen; we delen graag het ideale rondje met je.

Mexico met kinderen: lekker relaxt beginnen

Van Amsterdam naar de luchthaven van Cancun ben je ongeveer elf uur onderweg. Na zo’n lange vlucht moet je niet meteen al te actief van start gaan. De eerste dagen kun je daarom het beste aan het strand doorbrengen, om de jetlag weg te luieren en het échte vakantiegevoel op te doen. De strandplaats Playa del Carmen is hiervoor ideaal: niet te groot en massaal, maar wel met comfortabele hotels en mooie poederwitte zandstranden.

Flamingo’s, kaaimannen en modderbaden

Pik je huurauto op en rij richting het reservaat van de Rio Lagartos. Hier kun je een boottocht maken waarbij je onderweg felroze flamingo’s, lepelaars, ibissen en misschien zelfs kaaimannen spot in de mangroves. Bij een zoutmeer kunnen je kinderen lekker drijven op het warme water en zich insmeren met modder vol gezonde mineralen, waardoor dit bij veel mensen een waar modderbad wordt.

Mexico met kinderen | AllinMam.com

Mayatempels en geelgeschilderde casa’s

Tijd voor de eerste Mayatempel: op naar Chichen Itza. De serene sfeer in de oude Mayastad ervaar je het best als je’s morgens vroeg naar de piramides gaat. Je loopt vanzelf naar El Castillo, een tempel opgedragen aan de god Kulkulkan. Het heeft een perfect symmetrische piramidevorm. Ook leuk is een stop in het dorpje Izamal, waar alle huizen in het centrum geel zijn geverfd. Je kunt hier per koets een ritje door het dorp maken, het lijkt wel een sprookje. Ook kun je hier samen met je kinderen de handen uit de mouwen steken tijdens een kookworkshop, waarbij je verse guacamole en kipsnacks leert maken.

Mexico met kinderen | AllinMam.com

Kleurrijke vestingstad en tempels in de jungle

De havenstad Campeche heeft een kleurrijk koloniaal centrum en dikke stadsmuren, waar je met een trammetje langs kunt rijden. Vervolgens is het tijd voor de jungle: op naar de tempels van Palenque! Je wordt waarschijnlijk al vroeg gewekt door de kwetterende vogels en brulapen buiten in de tropische tuin van je hotel. Hier kun je een ochtend dwalen door Mayatempels midden in de jungle en vervolgens ‘s middags lekker afkoelen bij watervallen in de buurt.

Kajakken op een lagune, afsluiten aan het strand

Als tussenstop richting de kust kun je naar de lagune van Bacalar. Leuk om even wat natuur en activiteit toe te voegen aan je reis, na de cultuurdosis van de afgelopen dagen. Daarna reis je door naar de Caribische zee en rijd je langs de zogenaamde Riviera Maya naar het dorpje Tulum. Je kunt hier slapen in een cabaña aan de kust en eerlijk genieten van luieren, lezen en niks doen. Maak zandkastelen, duik de golven in en lig op je strandbed in de zon, voordat je weer terugvliegt richting Nederland.

Mexico met kinderen | AllinMam.com

Bovenstaand artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Edith Huntink van Mexico online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Er is een speciale familiereis samengesteld voor gezinnen die naar Mexico willen en die bovenstaande route volgt. De reisspecialisten hebben zelf alle hoeken van het land bereisd en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button