Recepten

Fun Burger Tonijn | Koken met kinderen

Van Princes krijgen we bovenstaande houten krat bezorgd vol met verse producten voor het bereiden van een “Fun Burger Tonijn”. Waarom? Omdat 10 kinderen op zoek gingen naar het lekkerste visrecept en deze Fun Burger Tonijn er uit kwam als lekkerste visrecept en dat wil Princes natuurlijk door meerdere mensen laten maken en proeven. Aan ons ook die eer!

Fun Burger Tonijn

Madee en Ole gaan ijverig aan de slag, halen alles uit de krat en vragen bij ieder potje, pakje of zakje wat het is en wat we ermee moeten doen. We hebben het niet over een visburger maar over een hamburger; geen idee of het echt uitmaakt maar het kan nl. zo maar zijn dat, wanneer het woord “vis” valt, er meteen wordt gezegd dat dat niet lekker is. En dat is meteen één van de redenen waarom Princes de zoektocht naar het lekkerste visrecept begon, om de vooroordelen weg te halen en een recept te bedenken wat kinderen lekker vinden.

Echt alle benodigde ingrediënten zitten in de krat en we beginnen enthousiast. Het recept is duidelijk maar we hebben wel al snel het idee dat we voor heel de straat burgers kunnen maken, zo veel lijkt het! Al snel zijn we toe aan het vormen van de Fun burgers en daarna gaan we bakken.

Fun burger tonijn | Koken met kinderen | AllinMam.com

Bij een hamburger horen natuurlijk frietjes dus daar doen we er een paar van in de oven. De burgers bakken mooi en krijgen een heerlijk krokant korstje, al moeten we ze wel met zorg behandelen om ze niet uit elkaar te laten vallen. In het recept staat dat we het mengsel een half uur moeten laten rusten in de koelkast maar daar nemen we de tijd niet voor en dit is dus het gevolg! Maar, een aantal blijven echt mooi heel en deze leggen we op de broodjes, augurkjes en sla er op, tomaat en wat ketchup en dan zijn we benieuwd wat ons kinderpanel er van vindt…

Fun burger tonijn | Koken met kinderen | AllinMam.com

“Jammie! Dit is echt lekker!” roept Ole en het broodje met burger gaat met grote happen naar binnen. Madee is er snel klaar mee maar zij is op dit moment ook wat lastiger met eten. Ik moet zeggen dat ik helemaal niet van tonijn hou en ik vind bij de burgers de tonijnsmaak toch best nog overheersen dus ikzelf hou het na een half broodje ook voor gezien. Maar de mannen zijn aan het genieten en dat is mooi om te zien. De informatie achteraf dat het geen hamburger was maar een tonijnburger maakt geen indruk; het was gewoon een lekkere burger.

Princes, bedankt voor rijkelijk gevulde krat, wij hebben veel plezier beleefd aan het maken van de Fun Burger Tonijn!

Het recept van de Fun Burger Tonijn vind je op de website van Vishelden.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button