Reistips

Op zoek naar een goede “kamperen checklist”

Elk jaar weer heb ik er stress van: inpakken voor vakantie. Dagen van tevoren begint het… ooooo ik moet dat niet vergeten, heb ik dat al gekocht. Gelukkig heb ik altijd mijn telefoon wel bij de hand en wordt er een paar keer per dag een beetje in een notitiebestandje gekliederd. Waarom maak ik nou nooit eens een goede checklist voor mezelf? Handig om er elk jaar bij te pakken en dingen af te vinken.

Waarschijnlijk heb ik ook meer stress omdat we tegenwoordig én met kinderen op vakantie gaan (dus meer om aan te denken) én nu ook nog eens kamperen. Dacht ik vroeger eigenlijk alleen maar aan mijn cameraspullen (jaja, diverse malen veel vergeten maar nog NOOIT iets van mijn cameraspullen!) en was mijn grootste zorg of dat allemaal wel in 1 rugtas paste, nu moet er véél meer mee. Dus ik ga op zoek naar een goede kampeer-checklist.

Lees ook: 13 dingen die je extra waardeert na vakantie in een tent

Er was eens een checklist…

Een hele uitgebreide en mooie (het oog wil ook wat :-) vond ik ooit op Tirendo.nl, een website met autobanden. Helaas is deze “kamperen checklist” verwijderd, zo jammer! Je kon hier categorieën selecteren waarna je bij bepaalde categorieën weer keuzemogelijkheden had. Dus bijvoorbeeld, je kiest kampeeruitrusting, daarna kon je weer een keuze maken uit kinderen, gereedschap, elektronica, recreatie en dieren. Handig! En lekker uitgebreid. Maar goed, daar hebben we nu niets meer aan, op zoek dus naar een nieuwe checklist.

Waar vind je een goede “Kamperen Checklist”?

De eerste checklist die ik tegenkom wanneer ik zoek bij Google is die op KampeerChecklist.nl. Ik mis hier meteen nog best wat zaken, ik kan zowaar best aardig wat dingen verzinnen die wij wél meenemen maar die niet op de lijst staan. En daar word ik alleen maar onrustiger van! Even verder in de zoekresultaten vind ik er eentje op Campings.nl maar daar kun je niets aanvinken. En ook geen lege velden waar je zelf iets in kunt vullen. Op OpReis.nl vind je ook een checklist, waar je wél kunt aanvinken, maar eenmaal alles ingevuld vragen ze om je gegevens en word je meteen aangemeld voor de nieuwsbrief, de checklist ontvang je dan per email. Mmm. De ANWB heeft ook wel een aardige checklist. Je kunt aanvinken, zelf ook dingen invullen en het geheel printen.

Hebben jullie een favoriete checklist voor kamperen? Maak je er zelf een? Of doe je het helemaal anders? Wij zijn benieuwd!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button