Over suiker

Minder suiker in Albert Heijn toetjes voor kinderen

Afgelopen zaterdag waren te gast op Proefpark Haarlem, een foodtruck-festival waar Albert Heijn haar nieuwe verantwoorde producten voor kinderen presenteerde; een hele nieuwe range kindertoetjes met minder suiker (of zelfs helemaal niet) en minder vet.

Weg met de kinderidolen op verpakkingen

Dat is het advies wat Albert Heijn kreeg van de Raad van Kinderen, haal die cartoonhelden en kinderidolen van de verpakkingen af. En dit is dus wat er komende tijd gaat gebeuren; eind 2017 zal er op geen enkele verpakking van Albert Heijn een cartoonheld of kinderidool meer afgebeeld staan.

Dag kinderidool, hallo RockFrogs!

Daarvoor in plaats komen de RockFrogs, 4 coole kikkers. Rocky, Boney, Becky en Ramyo prijken vanaf nu op de gezondere eigen merk producten voor kinderen. De kikkers zie je niet alleen op de verpakking verschijnen, ze komen echt tot leven in online filmpjes op het YouTube kanaal van Albert Heijn. Ze beleven de leukste avonturen die allemaal een gezonde afloop hebben.

Onder andere smikkeltoetjes, aardbeienyoghurt, powersticks, een kwarktoetje met groenten en fruit en 2 soorten Griekse yoghurt zul je vanaf nu in het vak vinden en je herkent ze dus meteen door de coole kikkertjes. In drie van deze toetjes zit helemaal geen suiker, in de andere toetjes zit veel minder suiker (niet meer dan 5 gram suiker). Het vetgehalte in de hele range is maximaal 1,5%.

Lees ook: Hoeveel gram suiker krijgt jouw kind binnen per dag?

Gezonder koken met kinderen

Op Proefpark Haarlem werden we uitgenodigd voor een workshop gezonder koken met kinderen. De kinderen konden saté maken van gedroogd fruit, er konden wraps met rauwkost in elkaar geknutseld worden en er waren fietsen aanwezig waarmee je een smoothie kon maken. Ik hoef vast niet te benadrukken dat de rij met wachtende kinderen bij de fietsen het langst waren, want een smoothie bij elkaar fietsen is natuurlijk een wel heel cool iets om te doen op een foodfestival!

Allerhande Koken voor Kids

In de maand september ligt de Allerhande Koken voor Kids in alle filialen, boordevol recepten en tips om koken voor kinderen leuker, makkelijker én aantrekkelijker te maken.

Lees ook: Nieuw, de Allerhande box

Allerhande Familiebox

Nu Albert Heijn toch zo lekker bezig is met verantwoorder eten voor kinderen is er ook meteen een nieuwe Allerhande maaltijdbox geïntroduceerd: de Allerhande Familiebox. De familiebox is speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De box bevat gerechten die in minder dan 20 minuten op tafel staan, gemakkelijk te bereiden zijn en milder zijn van smaak. Daarnaast kun je vanaf nu zelf de maaltijdbox samenstellen; er zijn 4 gerechten beschikbaar waar je er 3 uit selecteert.

Wat vind jij van deze initiatieven van Albert Heijn?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button