Over suiker

Siroop zonder suiker én zonder aspartaam

Gelukkig drinken mijn kinderen graag water en vragen ze daar geregeld naar maar zo nu en dan hebben ze gewoon trek in vocht mét zoet smaakje. En ik geef ze groot gelijk, dat hebben we natuurlijk zelf ook. Van de diksap ben ik al een tijdje af nadat me duidelijk werd dat (gemiddeld) maar liefst 70 gram van de 100ml diksap gewoon suiker is en dat je dus, wanneer je ze dan af en toe iets anders wilt geven, net zo goed een glas water met een klein beetje Karvan Cevitam kunt geven.

Cool Bear suikervrije siroop

Geen idee had ik van het bestaan van Cool Bear, een suikervrije siroop. Nu word ik altijd een beetje huiverig bij de termen “suikervrij” of “0% suiker toegevoegd” want ja, er moet natuurlijk wel iets aan toegevoegd worden om het zo zoet te krijgen dus welke kunstmatige zoetstoffen zullen hier dan weer aan toegevoegd zijn? Want alhoewel er naar geen enkel product zoveel onderzoek is gedaan als naar aspartaam en er uit deze onderzoeken niets schadelijks is gebleken; ik heb toch liever dat ze geen producten drinken/eten waar aspartaam in zit.

Cool bear siroop zonder suiker | AllinMam.com

Cola light addict

Als Cola Light addict ben ik voor mezelf ook op zoek naar iets anders. Maar veel drankjes vind ik gewoon te zoet, te prikkelig of drink ik niet omdat het boordevol calorieën zit. Ik weet het, het klinkt natuurlijk krom; ik ben er zo op tegen dat mijn kinderen aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen binnenkrijgen en zelf drink ik wel Cola Light en niet weinig… maar ja “that’s just the way it is” voor nu.

Cool Bear echter lijkt hier in huis ineens een plekje op te eisen, voor zowel de kinderen als voor mij zelf. Ik kreeg de fles mee op het All You Need Is Food persevent waar ik een paar weken terug was en ondanks het feit dat de smaak cassis-appel niet mijn eerste keuze zou zijn (ik kies altijd voor frambozensmaak) kan ik de drank erg waarderen. Laten we eens een kijkje nemen naar de ingrediënten.

Wat zit er in Cool Bear suikervrije siroop?

Laten we met de suikers beginnen: die zijn er niet. Tenminste, verwaarloosbaar. Heb je 100ml siroop dan vind je hier 0,70 gram suiker in. En dat geldt dan voor de frambozen siroop, in de citroen/limoen siroop zit zelfs maar 0,18 gram suiker. Voor het grootste deel bestaat de siroop uit water met 9% sap uit vruchtenconcentraat. De vruchten siroop is gezoet met steviolglycosiden uit de Steviaplant en een groot voordeel van steviolglycosiden is dat het niet wordt opgenomen in het lichaam en dus nagenoeg geen effect heeft op de bloedsuikerspiegel.

Cool Bear alternatief voor Cola Light?

Zou het dan toch gebeuren dat mijn koelkast binnenkort Cola Light vrij is? Ja, dat denk ik zeker! Ik kan er echt van genieten, zelfs op het moment dat ik enorme behoefte heb aan een glas Cola Light. Ik wil ook gewoon minderen met Cola Light en het alleen drinken tijdens uitjes of misschien in het weekend. Als onze fles Cool Bear cassis/appel op is koop ik de frambozen siroop en kijk ik of die de Cola Light uit de koelkast kan verdrijven. Oja, nu gaat het weer over mij, de bedoeling was dat deze post op de kinderen gericht zou zijn. Nou ja, die vinden het gewoon erg lekker. Punt. :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button