Wonen

De meerwaarde van een moderne keuken in huis

Een keuken is al lang niet meer de plek waar slechts de lunch of het diner bereid wordt door een gastheer of -vrouw. Tegenwoordig is de keuken een ruimte waar geleefd wordt! Nodig je vrienden uit om plaats te nemen aan de bar, als onderdeel van het luxe kookeiland in de keuken, terwijl jij het eten bereidt. Zo heb je de mogelijkheid alvast een gesprek met elkaar te voeren, je vrienden ingrediënten te laten proeven en te genieten van een goed glas wijn. De tijd dat het gezelschap in de woonkamer zat terwijl jij het eten bereidde in de keuken is met de hedendaagse moderne leefkeukens voorbij. 

Een keuken van alle gemakken voorzien

Koken in een moderne keuken betekent niet alleen dat er geleefd wordt in deze ruimte. Ook zijn moderne keukens van de laatste technologische hoogstandjes voorzien. Denk aan de mogelijkheid om de nare kookgeurtjes af te voeren via de in een kookplaat geïntegreerde afzuiger. Een grote afzuigkap is hierdoor overbodig. Of wat te denken van de optie om apparatuur op afstand te bedienen via een app op je telefoon? Zet de vaatwasser op het werk nog snel aan, wanneer je dit in de ochtend vergeten bent.

Betrek de eetkamer bij de keuken in huis

Lekker dineren in een moderne eetkamer betekent dat je wilt genieten van rust, ruimte en comfort. Ruimte creëer je door de eetkamer niet los van de keuken te zien, maar deze hierbij te betrekken. Breek de wand tussen een keuken en eetkamer open, om zo tot de reeds beschreven leefkeuken te komen. Comfort wordt geboden door de luxe eetkamerstoelen die je aan de eikenhouten eettafel zet. Populair is de combinatie van een eikenhouten blad met een stoer, metalen onderstel. Eikenhout heeft van nature een rustige uitstraling. Hang boven de eettafel een fraaie hanglamp met een warm wit licht, welke je bij voorkeur kunt dimmen. Zo creëer je een hele gezellige, romantische setting tijdens het diner. 

Lees ook: Dit soort verlichting wil je altijd in huis hebben

Doe online inspiratie op voor jouw nieuwe keuken

Inspireert dit artikel je om aan de slag te gaan met de keuken in je eigen woning? Op het internet vind je verschillende blogs, die je de mogelijkheid bieden bij woningen binnen te kijken. Dit geeft je een beeld van de kleuren en materialen die je kunt combineren. Denk aan een mix van houten deuren voor de keukenkastjes met een keukenblad van marmer of composiet. Een mix van sterk contrasterende kleuren en materialen wordt vaak vermeden, daar het een ruimte juist karakter geeft. 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button