Kinderen

Natuurlijke verzorgingsproducten van Madara

Natuurlijke verzorgingsproducten van Madara | AllinMam.com

Veel moeders zijn er altijd naar op zoek; goede, natuurlijke verzorgingsproducten. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de kinderen. Ik ben er zelf altijd fan van, producten zonder toegevoegde troep en heb eigenlijk, sinds de kinderen er zijn, producten gebruikt met zo min mogelijk schadelijke ingrediënten. En nu ze groter zijn gebruik ik nog steeds dezelfde producten.

Natuurlijke verzorgingsproducten van Madara

Nieuwsgierig ben ik dus wanneer ik deze natuurlijke verzorgingsproducten van Madara krijg toegestuurd. Madara? Ik heb er nog nooit van gehoord. Een beetje speurwerk leert dat het merk uit Letland komt en dat de naam Madara wordt geassocieerd met de vele kwetsbare bloemen in de velden van Letland.

Madara is 100% natuurlijk en ECOCERT gecertificeerd. Producten met dit certificaat zijn vrij van synthetische conserveermiddelen zoals propyleenglycol, minerale olie en parabenen. Ook bevatten deze producten geen andere synthetische ingrediënten. Nu ben ik geen ingrediëntenexpert ik heb vaak genoeg gelezen dat je deze ingrediënten het beste zoveel mogelijk kunt vermijden.

Hoe kun je producten zonder bovenstaande conserveermiddelen goed houden? Daarvan zegt Madara dat er in de natuur genoeg ingrediënten te vinden zijn die producten houdbaar kunnen maken, waaronder alcohol. Maar het houdbaar krijgen heeft met meer te maken dan alleen ingrediënten; door op een bepaalde manier te verpakken en gebruik te maken van matte, witte of ondoorzichtbare falcons bijvoorbeeld. Op deze manier wordt het product optimaal beschermt tegen de negatieve effecten van licht en UV-stralen.

Madara protective baby cream

Heerlijk vind ik die crèmes voor babyhuidjes. Nog steeds gebruik ik het veel, vooral in de winter met guur weer en vrieskou; ik ben een ijverige “wangetjes-smeerder” en “lippen-balsemer”. Maar ik ben wel een zeur; ik vind niet snel iets lekker smeren en ook ben ik niet van alle geuren gecharmeerd. Zo moest ik ook erg wennen aan de geur van deze crème, ik kan niet thuisbrengen wat ik nou precies ruik. Ik denk iets van Anijs te ruiken maar als ik naar de ingrediënten kijk zie ik dat niet terug. De actieve ingrediënten zijn: Zonnebloem(olie), Reine pruim(olie), Lijnzaad en Weegbree. Ik weet niet hoe Weegbree ruikt; misschien is dat het deel in de geur die ik niet kan thuisbrengen.

De crème smeert prima, al zou het van mij iets meer vloeibaar mogen zijn; vooral op een kindergezicht is het wel fijn als iets makkelijker smeert. De crème trekt wel lekker in, de huid blijft niet vettig aanvoelen. Maar het trekt ook weer niet zóveel in dat je na een uurtje het gevoel hebt opnieuw te moeten smeren. Deze Madara protective baby cream wordt verkocht in een tube van 50ml voor €14,50.

Natuurlijke verzorgingsproducten van Madara | AllinMam.com

Madara Oat and chamomile baby wasgel

Dit vind ik nou écht een lekker product. De geur is anders dan de Madara protective baby cream maar de “actieve” ingrediënten zijn dan ook echt anders: roos, kamille en haver. Deze falcon staat bij ons nu op de wastafel, we gebruiken het voor de “sopjes” wanneer de kids een avond niet in bad gaan en er worden handen mee gewassen. En ja, ik was er zelf ook mijn handen mee omdat het zo mild aanvoelt. Bij veel zeepsoorten heb ik het gevoel meteen mijn handen in te moeten smeren wanneer ik ze gewassen heb en bij deze wasgel is dat niet het geval. Ik ben ervan overtuigd dat dat komt omdat hier de sterk “ontvettende” ingrediënten ontbreken waardoor de huid zijn eigen natuurlijke vetten blijft behouden, ook na het wassen. Enige nadeel is dat haarwax iets lastiger van je handen af te krijgen is, maar daar boen ik dan met alle liefde iets langer voor :-) De Madara Oat and chamomile baby wasgel is te koop voor €12,50 in een flacon van 200ml.

Wil je meer informatie over deze Letse natuurlijke verzorgingsproducten? Neem dan een kijkje op de website van Madara organic skincare.

*Bovenstaande producten heb ik toegestuurd gekregen om te testen. Ik geef hierover mijn eigen eerlijke mening.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button