Kinderen

Een pony op drie hoog

Een pony op drie hoog | AllinMam.com

Het blijft een gezellig momentje, voorlezen voor de kids gaan slapen ’s avonds. Als het tenminsdoorgaat… want best vaak gebruiken we het leeskwartiertje om ze een beetje te laten opschieten in de badkamer met douchen, aankleden en tanden poetsen. Je kent het vast wel: “Schiet nou even op! Als je nu niet goed luistert dan lees ik geen verhaaltje meer voor.” Op het moment dat ik dat zeg weet ik dat het toch niet gaat gebeuren, niet voorlezen, want ik vind het veel te leuk om uit die boeken voor te lezen.

Een pony op drie hoog

Sinds een aantal weken is er een nieuw boek op de stapel met kinderboeken te vinden, Een pony op drie hoog. Iris Boter schreef dit leuke kinderboek als tweede boek in de serie De DierenRidders, nadat in april van dit jaar het eerste deel Hero de Superheldenhond uitkwam.

In Een pony op drie hoog kopen Nora, haar vriendjes Pieter en Tijn en vriendinnetje Amy kopen op Marktplaats voor €50,00 in een opwelling een pony, Toos. Al vanaf het moment dat ze de pony gaan ophalen lopen ze tegen allerlei problemen aan; Waar blijft Toos? En hoe komen ze aan eten voor haar? Ze besluiten dat Toos alleen bij Nora in huis kan maar… Nora woont op driehoog! Met de lift brengen ze haar naar boven en wat volgt zijn hilarische taferelen want Toos moet gewassen worden, moet zo nu en dan wat frisse lucht hebben en ze poept… heel veel! Het wordt al snel lastig om haar verborgen te houden voor de moeder van Nora en als het echt niet langer kan realiseren ze zich dat ze Toos moeten verkopen… maar komt ze wel goed terecht?

Een pony op drie hoog | AllinMam.com

Een pony op drie hoog | €11,99 bij Bol.com

Een pony op drie hoog is een leuk boek wat de fantasie aardig op hol laat gaan. Hoe zou dat zijn als er bij ons een pony in huis zou zijn? Die kan toch niet naar boven? Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar maar ondanks het feit dat Ole nog 6 moet worden ziet hij alles levendig voor zich, zelfs Madee (bijna 4) luistert best geconcentreerd maar raakt op een gegeven moment afgeleid.

Erg leuk om voor te lezen dit boek en het maakt me nieuwsgierig naar het boek Hero de Superheldenhulphond, waarin er bij Zoë in huis een hulphond komt voor haar broertje Victor. Als Zoë Hero een keertje in haar eentje uitlaat, wat niet mag, ontsnapt hij en een zoektocht van 2 lange dagen volgt.

Wil je meer informatie over de leuke boeken die Iris Boter schrijft en de illustraties die zij maakt neem dan een kijkje op haar website IrisBoter.nl 

*Dit is een gesponsorde post

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button