Reistips

Onmisbare items voor op je skivakantie paklijst

Niet iedereen is fan van de winter, maar voor sommigen betekent het maar één ding: fun en avontuur in de sneeuw. Of je nu een ervaren skiër bent of voor het eerst de pistes gaat verkennen; het is belangrijk om goed voorbereid richting de bergen te gaan. Dat betekent, de juiste spullen meenemen! Ook spulletjes waar je misschien niet als eerste aan denkt. Kijk daarom zeker even naar de hieronder genoemde items die niet mogen ontbreken op je skivakantie paklijst.

Thermische kleding

Als je met lage temperaturen in de bergen bent is het dragen van thermische kleding een absolute must. Thermische onderkleding houdt je warm en droog door vocht van je huid af te voeren en tegelijkertijd warme lucht vast te houden. Zorg ervoor dat je een paar sets thermische shirts en broeken inpakt. Zo blijf je comfortabel en lekker warm, zelfs op extreem koude dagen.

Ski-uitrusting

Natuurlijk kan je een vakantie in de sneeuw niet compleet zijn zonder ski-uitrusting. Als je je eigen uitrusting meeneemt, zorg er dan voor dat alles in goede staat is en goed past. Check of je je ski’s of snowboard nog moet laten slijpen of waxen. Als je geen eigen uitrusting hebt, kun je ervoor kiezen om ter plaatse ski’s of een snowboarduitrusting te huren.

Persoonlijke verzorging

Na een dagje skiën is er niks leuker dan een heerlijk pamper-momentje voor jezelf. Ga lekker naar de spa, warm op in een sauna en neem daarna een lange douche. Een vochtinbrengend serum of een oppeppend masker doet goed na een dagje in de buitenlucht. In het assortiment van CAPITAL SOLEIL vind je dit soort producten terug.

Snowsteps

Op een besneeuwde ondergrond kan het verraderlijk glad zijn, zeker wanneer periodes van korte dooi en vorst elkaar afwisselen. Snowsteps kunnen in dit geval uitkomst bieden. Je bindt snowsteps makkelijk onder je schoenen waardoor je glijpartijen voorkomt.

Hand- en voetwarmers

Niets is zo vervelend als koude handen en voeten tijdens het skiën. Pak een paar hand- en voetwarmers in om jezelf warm te houden, vooral op die extra koude dagen op de berg. Deze handige kleine warmertjes kunnen een wereld van verschil maken en zorgen ervoor dat je de hele dag kan genieten in de koude berggebieden. 

Zonnebrandcrème en lippenbalsem met SPF

Ja, je leest het goed: zonbescherming en lippenbalsem zijn essentieel voor je ski-trip, zelfs als het buiten koud en bewolkt lijkt. De sneeuw kaatst het zonlicht terug en versterkt de UV-straling. Hierdoor kunnen je huid en lippen gemakkelijk verbranden. Zorg ervoor dat zowel je zonnebrandcrème als je lippenbalsem een hoge SPF bevatten om je huid te beschermen tegen de sterke straling.

EHBO-kit en/of noodpakket

Last but not least, vergeet niet om een ​​kleine EHBO-kit in te pakken mocht er iets gebeuren. Hoewel we allemaal hopen dat er niets misgaat tijdens een skitrip is het altijd beter om voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers en andere noodzakelijke items bij de hand hebt voor het geval je ze nodig hebt. Wil je het uitgebreider aanpakken en op meer voorbereid zijn? Denk dan na over het samenstellen van een noodpakket voor in de auto.

Back to top button