Europa

Green Riddle Ring in Lech, plezier voor het hele gezin

Oostenrijk is een fantastisch (zomer-)vakantieland, dat hebben we vorig jaar aan den lijve ondervonden. Inmiddels zijn we dan ook groot fan van dit mooie bergachtige land. Een plek waar we nog niet over geschreven hebben is Lech, bekend als het dorp waar onze koninklijke familie graag naartoe gaat om te skiën. In Lech kun je, zoals op heel veel plekken in Oostenrijk, prachtige wandelingen maken. Een bekende wandeling in Lech is The Green Ring, een 3-daagse wandeling langs mooie bergmeren die je naar de meest verbluffende uitkijkpunten brengt. Sinds een aantal jaren is er echter ook The Green Riddle Ring, een korte wandeling speciaal voor kinderen.

Green Riddle Ring in Lech, plezier voor het hele gezin - AllinMam.com
Rud-Alpe, het einde van de wandeling. In ons geval de start.

The Green Riddle Ring in Lech

The Green Riddle Ringden Grünen Rätsel-Ring in het Duits en ook wel The Green Mysterie Ring in het Engels genoemd, begint officieel in het centrum van Lech en eindigt bij het iets hoger gelegen Rud-Alpe. Aangezien wij de lift helemaal naar boven hebben genomen en naar beneden wandelen besluiten we de korte wandeling te beginnen bij het eindpunt, waardoor we beginnen bij de laatste proefjes en puzzels. Voor de kinderen zelf maakt het niet uit, ze zien de puzzels en proefjes als opzichzelfstaande opdrachtjes en gaan vol enthousiasme aan de slag.

Green Riddle Ring in Lech, plezier voor het hele gezin - AllinMam.com

Het onmogelijke werkboek

De wandeling van 0,6 kilometer en een hoogteverloop van 60 meter loop je met een werkboekje in de hand. Het werkboekje, genaamd “het onmogelijke werkboek” kun je voor €5,00 ophalen bij Lech Zürs Tourist Office in het centrum van Lech. Uiteraard kun je de wandeling ook lopen zonder het werkboek maar de puzzels, opdrachten en raadsels die je onderweg tegen komt vergen toch wat uitleg. Bovendien staan er in het boekje raadsels die alleen maar op te lossen zijn door een opdracht uit te voeren en geeft het de jonge puzzelaars tips & tricks.

Green Riddle Ring in Lech, plezier voor het hele gezin - AllinMam.com

Wat kom je tijdens de wandeling tegen?

Tijdens de wandeling kom je langs 14 stations waar opdrachtjes uitgevoerd en mysteries opgelost moeten worden. Soms is het even puzzelen hoe het precies moet, maar dat is het leuke wanneer je bij elkaar bent: vaak komt iemand wel met de oplossing :-)

Wat betreft lengte zou je de wandeling binnen een kwartier kunnen afleggen maar aangezien je bij elk station toch 5 á 10 minuten bezig bent is anderhalf uur zo voorbij. Een superleuke ervaring met het gezin, waarbij je lekker in de buitenlucht bent maar ook de hersens lekker laat kraken.

Wanneer je wandeling in de juiste route volgt en eindigt bij Rud-Alpe kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuin met glijbaan, klimrek, trampoline en leuke waterloop. Er zijn dieren en op het terras kun je genieten van dranken en heerlijke gerechten, terwijl je een prachtig uitzicht hebt over Lech.

Green Riddle Ring in Lech, plezier voor het hele gezin - AllinMam.com

Met de gondel naar Rufikopf

Heb je nog tijd over in Lech dan is het de moeite waard om de gondellift te pakken naar Rufikopf. De lift brengt je naar 2.350 meter hoogte waar een panoramarestaurant is met een verbluffend uitzicht. De start van de 3-daagse wandeling The Green Ring vind je hier, maar er zijn hier ook vele andere mooie wandelroutes te volgen.

Green Riddle Ring in Lech, plezier voor het hele gezin - AllinMam.com

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Vorarlberg

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button