Europa

Wandelen met kinderen in Oostenrijk: Natursprünge Weg in Brandnertal

Als we op vakantie zijn in het Oostenrijkse Vorarlberg zijn we op zoek naar leuke wandelingen voor gezinnen. Leuke wandelroutes met hier en daar wat opdrachten, net zoiets als de The Green Mystery Ring in Lech. Alhoewel die qua lengte wel erg kort was. We ontdekken een leuke wandelroute met interactieve stations, de Natursprünge Weg in Brandertal, ook wel Natursprünge Path genoemd. ’s Morgens vertrekken we op tijd naar Brandnertal zodat we de hele dag hebben om dit mooie dal te verkennen.

Natursprünge Weg in Brandnertal

Vanuit het dal moeten we met 2 liften omhoog, eerst met de Dorfbahn en daarna met de Panoramabahn. Wanneer we met de Panoramabahn naar boven gaan wordt de bewolking dikker en dikker. Boven aangekomen twijfelen we of we niet weer terug naar beneden zullen gaan, we zien namelijk helemaal niets! Toch besluiten we het er op te wagen en naarmate we verder wandelen verdwijnt de dikste bewolking en komt zo nu en dan het zonnetje zelfs tevoorschijn.

Bekijk hier al onze tips voor een gezinsvakantie in Oostenrijk

Natursprünge Path in Brandnertal - AllinMam.com
Natursprünge Path in Brandnertal - AllinMam.com

Er staat aan het begin van de Natuursprünge Weg een duidelijk bord waarop de route te zien is. Je ziet er ook alle stations in één oogopslag. Er komen diverse elementen aan bod, waaronder het weer, geologie, de bodem, waterkracht etc. Wanneer je de route uitgelopen bent kom je weer terecht bij het eindstation van de Dorfbahn, waarna je alleen die lift weer naar beneden moet nemen.

De Natursprünge Weg is 4,6 kilometer lang en het is een redelijk vlakke wandeling. Inclusief de tijd bij de 11 interactieve stations duurt de wandeling ongeveer 2 á 2,5 uur, maar uiteraard verschilt dat per gezin. Het allerleukst vinden wij meteen de interactieve stations, waar een stem van alles vertelt over de natuur. Verbaasd zijn we wanneer we zelfs kunnen kiezen voor een Nederlandse stem. Erg leuk voor de kinderen die bij elk station weer vol interesse luisteren en opdrachtjes doen.

Bijna aan het einde van de wandeling komen we bij de Parpfienz hut, waar wat kleine versnaperingen en drankjes gekocht kunnen worden. Er is hier een leuke speeltuin met grote zandbak voor de kinderen dus we zijn ze meteen kwijt. We genieten van het uitzicht, voor zo ver we iets zien want de laaghangende bewolking is het ene moment aanwezig en trekt het andere moment weer even weg.

Vanaf de Parpfienz hut kun je eveneens het blote voeten pad nemen. Deze wandeling is echter weer 3,3 kilometer lang, die laten we vandaag dus even voor wat het is. Ook moet hier ergens het begin zijn van de Tierwelten Weg, maar hier zien we geen borden of aanwijzingen voor. Wellicht zorgt navragen in de Parpfienz hut voor meer duidelijkheid :-)

Natursprünge Path in Brandnertal - AllinMam.com
Natursprünge Path in Brandnertal - AllinMam.com

Ervaring met Natursprünge Weg

Wij vinden de Natursprünge Weg erg leuk. De kinderen steken er veel van op, zeker omdat bij de stations naar een Nederlandse stem geluisterd kan worden. Helemaal leuk dat het ook nog eens is ingesproken door een kind, zorgt toch weer voor een extra raakvlak. De stations waar water aan te pas komt vallen het best in de smaak, bij ons eigenlijk ook. Want zeg nou zelf, het is toch superleuk om over keien beekjes over te steken en waterloopjes te maken?

Restaurant Frööd in Brand

Wil je na de Natursprünge wandeling nog iets eten of drinken terwijl de kinderen spelen in een leuke speeltuin dan is restaurant Frööd the place to be. Je kunt nogmaals de Panoramabahn omhoog nemen aan het einde van de wandeling, of wanneer je ’s middags de wandeling gaat maken kun je beginnen met een lunch hier. Restaurant Frööd is relatief nieuw en ziet er keurig netjes en schoon uit. Er is een groot terras wat uitkijkt op de speeltuin. Op de kaart vind je weer eens andere gerechten dan in een doorsnee skigebied-restaurant en de gerechten zien er mooi opgemaakt uit. De Kaiserschmarrn zijn heerlijk en ook de Frööd burgers die we langs zien komen zien er erg lekker uit. Een heerlijke plek om met mooi weer van het zonnetje en een drankje te genieten terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn!

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen met kinderen in Oostenrijk? Neem dan een kijkje op Gezinopreis.nl in de categorie Oostenrijk met kinderen.

Restaurant Frööd in Brand - AllinMam.com
Restaurant Frööd in Brand - AllinMam.com
Restaurant Frööd in Brand - AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button