Europa

Tips voor een gezinsvakantie in Oostenrijk

De afgelopen jaren hebben wij diverse keren Oostenrijk bezocht. Ik vind het zó prachtig in Oostenrijk! Dat groene landschap, de grillige bergen op de achtergrond, de gletsjers, de sneeuwtoppen… en niet te vergeten de koeien die je tegenkomt op je wandeltochten. Niet zo gek dus dat een gezinsvakantie in Oostenrijk bij ons in de top 3 van fijne vakanties staat. Om een goed overzicht te geven hou ik hieronder bij in welke regio’s we geweest zijn, wat er er hebben gedaan en in welke artikelen op AllinMam.com en Reislegende.nl je er meer over kunt lezen.

Liefde voor de bergen

De liefde voor bergen in de zomer kwam eigenlijk al een aantal jaren eerder, toen ik samen met een vriendin een 5-daagse trekking maakte in de Himalaya. Ik vond het zó gaaf om hele dagen te wandelen met continue dat prachtige uitzicht. De frisse lucht, de steeds veranderende uitzichten, de wolken… Nu willen we onze kinderen op deze leeftijd van 5 en 7 jaar oud natuurlijk echt niet drillen wanneer het over wandelen gaat maar we proberen ze op een speelse manier wel de liefde voor de natuur mee te geven.

De afgelopen 2 jaar zijn we in Duitsland op vakantie geweest waar we al best veel gewandeld hebben door heuvelachtig gebied. En dat vonden de kinderen hartstikke leuk! Ze waren daar al enorm onder de indruk van alle bergen (lees: heuvels) die we tegenkwamen in de buurt van Winterberg. Je kunt je dus wel voorstellen hoe hun reactie was bij het zien van “echte” bergen! Een huttentocht waarbij je van hut naar hut wandelt staat nog steeds op ons verlanglijstje, dat hoop ik zeker in de komende jaren te doen. Als de kinderen het wandelen dan nog steeds leuk vinden uiteraard, maar als ik zie hoeveel plezier ze afgelopen keer weer hadden in Oostenrijk denk ik dat dat wel goed zit.

Tips voor een gezinsvakantie in Oostenrijk

Oostenrijk heeft veel verschillende regio’s, districten en dalen. Overal is het weer anders en overal worden weer verschillende activiteiten aangeboden. Ook de landschappen verschillen behoorlijk van elkaar. Een berg is echt niet zo maar een berg in Oostenrijk :-) Zo vind je in een aantal regio’s echt alpine gebied met besneeuwde bergtoppen en gletsjers, terwijl de bergen in andere regio’s lager en in de zomer dus sneeuwvrij zijn. Het spreekt voor zich dat je in de sneeuwvrije gebieden andere dingen kunt ondernemen dan in de alpine gebieden. Wij vinden het altijd leuk om door verschillende gebieden te reizen om zo het verschil te ervaren. En om te kijken wat waar leuk is om te doen met je kinderen.

Tips voor een gezinsvakantie in Voralberg

Voralberg ligt in het meest westelijke deel van Oostenrijk en is verdeeld in verschillende regio’s. Wij concentreren ons op de regio’s Brandnertal en Montafon. Plaatsen die we in Vorarlberg bezocht hebben zijn onder andere Brand, Bludenz, Lech, Schruns, Geschurn en Gargellen.

Tips voor een vakantie in Kaunertal

Kaunertal is een regio waar ik altijd al benieuwd naar was, aangezien de alpine gebieden me erg aantrekken. Kaunertal staat bekend om haar lange, smalle maar zeer diepe dal met hier om heen heel hoge bergen. Tussen de bergen ingeklemd ligt de Gepatsch-Stausee, een stuwmeer van ongeveer 6 kilometer lang. Aan het einde van het dal torent de Kaunertaler gletsjer in de verte boven het stuwmeer uit, op de foto’s al een prachtig gezicht. Je kunt hier onder andere het 3 landen punt bezoeken, met mooi weer in 1 van de bergmeren zwemmen en de gletsjer van binnen bekijken. Geen gezinsvakantie in Oostenrijk zonder ijs en echte sneeuw, toch?

Wat te doen in Kaunertal

Tips voor een vakantie in Osttirol

In Osttirol verbleven we 3 dagen om de Großglockner te zien. De hoogste berg die we tijdens onze gezinsvakantie in Oostenrijk zagen. Met zijn 3798 meter hoogte trouwens sowieso de hoogste berg in Oostenrijk :-) We hebben met de kinderen de wandeling naar Lucknerhütte gemaakt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Großglockner. Lucknerhaus, waar we verblijven, ligt ontzettend mooi in het dal!

Tips voor een vakantie in Karinthië

Wanneer je in Karinthië op vakantie bent zit je dichtbij de grens met Slovenië. Het is heel goed te doen om een dagje naar Triglav in Slovenïe te rijden, dat is ongeveer 1 uur rijden vanaf Bad Kleinkirchheim (Landal). In Karinthië zelf is ook veel met kinderen te doen! Later meer hierover.

Dit artikel wordt continue aangepast

Dit artikel blijf ik aanpassen, waarbij de linkjes van de tips linken naar de artikelen die ik hierover heb geschreven. De lijstjes zijn dan vervolgens makkelijk op te slaan voor gezinnen die bijvoorbeeld volgend jaar naar Oostenrijk op vakantie willen!

Wat handig is om te weten: wanneer je deze lijstjes opslaat (dit kan wanneer je gratis een account aanmaakt bij Checklist) dan kun je de lijstjes zelf helemaal aanpassen. Items weghalen en toevoegen, ideaal. Niet alleen voor vakantielijstjes trouwens :-)

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button