Tips voor een gezinsvakantie in Oostenrijk

Over een kleine 2 weken vertrekken we naar Oostenrijk om daar 4 verschillende regio’s te verkennen. Sinds ik jaren geleden een keer in Zwitserland op zomervakantie was ben ik verkocht aan de bergen in het zomerseizoen. Ik vind het zó prachtig! Dat groene landschap, de grillige bergen op de achtergrond, de gletsjers, de sneeuwtoppen… en niet te vergeten de koeien die je tegenkomt op je wandeltochten. Tijd dus voor een gezinsvakantie in Oostenrijk.

Liefde voor de bergen

De liefde voor bergen in de zomer kwam eigenlijk al een aantal jaren eerder, toen ik samen met een vriendin een 5-daagse trekking maakte in de Himalaya. Ik vond het zó gaaf om hele dagen te wandelen met continue dat prachtige uitzicht. De frisse lucht, de steeds veranderende uitzichten, de wolken… Nu willen we onze kinderen op deze leeftijd van 5 en 7 jaar oud natuurlijk echt niet drillen wanneer het over wandelen gaat maar we proberen ze op een speelse manier wel de liefde voor de natuur mee te geven.

De afgelopen 2 jaar zijn we in Duitsland op vakantie geweest waar we al best veel gewandeld hebben door heuvelachtig gebied. En dat vonden ze hartstikke leuk! Ze waren daar al enorm onder de indruk van alle “bergen” die we tegenkwamen in de buurt van Winterberg, ik ben dus heel benieuwd hoe ze het in Oostenrijk vinden! Een huttentocht waarbij je van hut naar hut wandelt vonden we dit jaar nog even te vroeg, maar dat hoop ik zeker in de komende jaren te doen. Als ze het wandelen dan nog steeds leuk vinden uiteraard :-)

Tips voor een gezinsvakantie in Oostenrijk

Twee maanden terug had ik een leuke en informatieve meeting met diverse Oostenrijkse verkeersbureau’s. Alhoewel alle regio’s in 1 land liggen hebben ze allemaal weer verschillende activiteiten te bieden en ook zijn de landschappen overal heel anders. Zo vind je in een aantal regio’s echt alpine gebied met besneeuwde bergtoppen en gletsjers, terwijl de bergen in andere regio’s lager en in de zomer dus sneeuwvrij zijn. Het spreekt voor zich dat je in de sneeuwvrije gebieden andere dingen kunt ondernemen dan in de alpine gebieden. Het leek ons leuk om door verschillende gebieden te reizen om zo het verschil te ervaren en te kijken wat waar leuk is om te doen met je kinderen.

Tips voor een vakantie in Voralberg

We beginnen onze gezinsvakantie in Oostenrijk in Vorarlberg. Voralberg ligt in het meest westelijke deel van Oostenrijk en is verdeeld in verschillende regio’s. Wij concentreren ons op de regio’s Brandnertal en Montafon. We blijven een week lang in Montafon en hebben o.a. op de planning staan om naar Gargellen, Brand en Lech te gaan.

Tips voor een vakantie in Kaunertal

Kaunertal is een regio waar ik erg benieuwd naar ben, aangezien de alpine gebieden me heel erg aantrekken. Kaunertal staat bekend om haar lange, smalle maar zeer diepe dal met hier om heen heel hoge bergen. Tussen de bergen ingeklemd ligt de Gepatsch-Stausee, een stuwmeer van ongeveer 6 kilometer lang. Aan het einde van het dal torent de Kaunertaler gletsjer in de verte boven het stuwmeer uit, op de foto’s al een prachtig gezicht. We gaan hier o.a. het 3 landen punt bezoeken, met mooi weer in 1 van de bergmeren zwemmen en de gletsjer van binnen bekijken. Geen gezinsvakantie in Oostenrijk zonder ijs en echte sneeuw, toch?

Wat te doen in Kaunertal

Tips voor een vakantie in Osttirol

In Osttirol verblijven we 3 dagen om o.a. de Großglockner te zien. De hoogste berg die we tijdens deze gezinsvakantie in Oostenrijk gaan zien. Met zijn 3798 meter hoogte trouwens sowieso de hoogste berg in Oostenrijk :-) We hebben hier nog niet heel veel op de planning staan, ook omdat we er niet heel lang zijn. Als het weer goed is maken we graag de wandeling naar de Kalser mills of de wandeling naar Lucknerhütte, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Großglockner.

Tips voor een vakantie in Karinthië

De laatste week van onze vakantie staat in het teken van relaxen en waar kan dat beter dan bij Landal. Alhoewel ik dat nu zeg, relaxen, want waarschijnlijk wil ik daar ook weer van alles zien. We hebben in ieder geval bedacht dat we heel graag Triglav bezoeken in Slovenïe, dat is ongeveer 1 uur rijden vanaf Bad Kleinkirchheim. Verder zijn er ook in Karinthië prachtige plekken te bezoeken maar daar gaan we ons nog even in verdiepen.

Dit artikel wordt leidend voor volgende posts

Dit artikel ga ik komende weken steeds aanpassen, waarbij de linkjes van de tips gaan linken naar de artikelen die ik hierover schrijf. De lijstjes zijn dan vervolgens makkelijk op te slaan voor gezinnen die bijvoorbeeld volgend jaar naar Oostenrijk op vakantie willen!

Wat handig is om te weten: wanneer je deze lijstjes opslaat (dit kan wanneer je gratis een account aanmaakt bij Checklist) dan kun je de lijstjes zelf helemaal aanpassen. Items weghalen en toevoegen, ideaal. Niet alleen voor vakantielijstjes trouwens :-)

*Foto’s via Shutterstock

Tags
Back to top button