Kinderen

Spelletjes voor buiten, DIY dingen en veel meer

Zo nu en dan gebeurt het wel eens; er komt een vriendje of vriendinnetje spelen en bij het buiten spelen lopen ze een beetje met hun ziel onder hun armen. Of we geen springtouw hebben? Nee sorry lieverd, onze patio is te krap om touwtje te springen. Shoot, denk ik meteen, ik moet echt een keer een springtouw kopen. We hebben geen achtertuin dus als er voor het huis op de stoep gespeeld gaat worden moet er een beetje fantasie om de hoek komen kijken. Onze kids vermaken zich vaak met het zoeken naar steentjes (jep, vinden ze leuk), stoepkrijten en lekker heen en weer huppelen maar ik merk dat het sommige kinderen die thuis een achtertuin vol stepjes, fietsjes en ander buitenspeelgoed hebben moeite kost hun fantasie de vrije loop laten wanneer het gaat om spelletjes voor buiten zonder speelgoed.

Kijk ook eens op de website van Lady Lemonade voor leuke DIY tips!

Spelletjes voor buiten, DIY dingen en veel meer

In zo’n geval is het boekje 101 dingen om buiten te doen een uitkomst. Van muurschilderingen maken tot zandkastelen bouwen, van pompoenen uitsnijden tot Chinees elastiekspringen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in dit boekje. Niet alleen spelletjes voor buiten dus maar ook veel dingen om zelf te maken. Elk “doe-ding” is voorzien van een stappenplan en een lijst van benodigdheden en daardoor is het heel makkelijk om te bekijken wat je meteen kunt doen of waarvoor je toch eerst nog even naar de winkel moet.

Dit boekje is te koop voor € 9,99 | Bestellen >

Dus wil je met je kinderen eens iets anders doen dan alleen maar voetballen of touwtje springen? Dan is dit boekje 101 dingen om buiten te doen echt leuk. Het is namelijk echt wel heel cool om een laarzentuin te maken, een insectenhotel te bouwen of domino te spelen met beschilderde kiezels.

*Deze post bevat affiliate links

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button