Beauty

Ervaring met O’right shampoo

Als beauty addict gaat mijn hart sneller kloppen bij alle beauty gerelateerde dingen die er voorbij komen. Make-up, gezichts- en lichaamsverzorging én haarverzorging. Ik was dan ook heel enthousiast toen ik hoorde dat ik naar de lancering van een nieuw haarproduct mocht. Het merk wat het product op de markt bregnt is niet nieuw; het bestaat al ruim 11 jaar, maar is nu ook beschikbaar in Nederland. Een duurzaam merk, vooral gericht op natuurlijke producten welke ook nog eens niet schadelijk zijn voor het milieu.

O’right shampoo: de groenste shampoo

Zelf probeer ik wel duurzaam te leven maar het komt niet altijd uit. Natuurlijk kun je je best voor doen, maar de situatie laat het gewoon niet altijd toe. Ik vind het dan wel heel interessant als er een product op de markt komt dat goed is voor het lichaam én voor het milieu. Twee vliegen in een klap. Ik heb het over O’right, de groenste shampoo.

Ik mocht naar Hortus Botanicus in Amsterdam komen. Een botanische tuin, middenin hartje Amsterdam, waar ik werd ontvangen door Rianne van O’right. Er stond wat te drinken klaar en er waren lekkere hapjes zoals gebakjes en yoghurt. Met een kopje koffie liep ik de zaal in, wat ik altijd wel even spannend vind als ik niemand ken. De presentatie begon en werd gegeven door Nadine. Van huis uit kapster, in haar salon uiteraard ook werkend met producten van O’right.

Tree-in-the-bottle, compleet recyclebaar

Er werd veel verteld, onder meer waar het merk O’right vandaan komt, wat het doet voor je haar, maar ook wat het doet voor het milieu. O’right streeft er naar het meest groene haarverzorgingsmerk ter wereld te worden. Een mooi voornemen! Een groot kenmerk van het merk is dat alle producten, zowel ingrediënten als verpakkingen, natuurlijk zijn en volledig van recyclebaar materiaal zijn gemaakt. Eén specifiek product heeft mijn aandacht gepakt en dat is de Tree-in-the-bottle. Aan de onderkant van de fles zitten zaadjes van 1 van de ingrediënten waarvan de shampoo is gemaakt. Wanneer je fles shampoo leeg is kun je de fles in zijn geheel in de grond stoppen en na ongeveer een jaar groeit er een plant; de fles is volledig composteerbaar.

O’Right shampoo op? Stop je shampoofles in de grond

Na de presentatie kregen we persoonlijk advies van Nadine. Ze bekeek mijn haar, koos het product uit dat daar bij paste en dat kreeg ik vervolgens mee in de goodiebag. Ik heb veel haar en het is ook erg zwaar. Omdat ik net moeder ben geworden en nogal last van hormonen heb, kreeg ik van Nadine een Recoffee shampoo mee, gemaakt van gerecycled koffiedik. Ook deze shampoo zit verpakt in een Tree-in-the-bottle en aangezien de shampoo binnen een half jaar gebruikt moet worden groeit er bij mij over anderhalf jaar misschien ook wel een mooie O’right plant in de achtertuin.

Wat de nieuwe producten zijn in de lijn van O’right blijft nog even geheim, daar hoor je binnenkort meer over. Ik ben ontzettend benieuwd wat O’right haarproducten gaan doen voor mijn haar. Met hun visie én de mooie verpakkingen hebben zij in ieder geval mijn beautyhart gestolen!

O’right tea tree shampoo 1L

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:16

O’right Camellia shampoo 400 ml

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:16

O’right Recoffee shampoo 400 ml

Verkrijgbaar bij

bol.com (€40,69)
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:16

O’right Volume Duo 2x 1L

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:16
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button