Gastblogs

Wanneer baby’s hun zin willen maar niet altijd krijgen

Onze kleine meid is alweer 4,5 maand oud! Op dit moment maakt ze enorme groeispurt; ze gaat al richting maat 62. Alle kleertjes die ik kocht toen ik net zwanger was, kan ze al bijna aan. Ik ben zo benieuwd hoe het Esmee allemaal zal staan! Niet alleen groeit ze in de lengte en in de breedte, ook haar mentale groei gaat hard. Ze heeft nu door dat ze op een bepaalde manier van huilen (een soort grommen ;-) kan proberen haar zin te krijgen. Ze trekt in ieder geval de aandacht ermee!

Ineens weer wakker ’s nachts

De afgelopen dagen was Esmee niet in haar hum. Vorige week kreeg ze haar spuitje en ze was weer verkouden. In het weekend had ze een paar dagen last van verhoging. Beetje huilerig was ze ook wel en ze kwam weer in de nacht. Ik vind het niet zo erg, ze is dan niet lekker en heeft gewoon wat extra liefde en knuffels nodig. Ook had ik het idee dat ze in een sprongetje zat, heel veel tegelijk dus.

Maar naarmate ze wat beter werd, werd ze toch nog steeds wakker in de nacht. Ik had een nepflesje gemaakt, want ze werd net rond 04.00u á 05.00u wakker. En de ochtendfles stond weer om zeven uur gepland! Als het nepflesje op was bleef ze maar jammeren. Ik er weer uit en dan toch maar even de luier checken. Schone luier gegeven en terug gelegd in bed. Hing ik boven haar, kreeg ik een brede glimlach met gegrinnik. Aaaaah, kleine deugniet! Je bent gewoon een happy baby. Flesje gehad, schone luier, er is verder niets aan de hand. En toch wanneer ik je terug in bed legde, ging je weer jammeren!

Is negeren dé oplossing?

Mijn man en ik waren inmiddels zó moe dat ik er na een aantal nachten niet weer in wilde trappen. Er is helemaal niets aan de hand en toch blijft ze jammeren. Ik vertikte het om uit bed te gaan, om te kijken of er iets aan de hand was. Dus ik liet Esmee jammeren. Wat vond ik dat moeilijk zeg! Maar ik was ook zo moe dat ik eigenlijk snel in slaap viel en haar niet meer hoorde. Ze was in ieder geval ver op de achtergrond. Oeh, wel een beetje slecht van mij, maar volgens mijn man viel ze na een kwartier jammeren weer in slaap. Tot 07.00u, heerlijk! De volgende nachten waren weer als vanouds en sliep ze weer lekker door.

Ze hebben het snel door, die kleintjes

Inmiddels vind ik het wel heel leuk om te zien dat ze door heeft, dat ze met bepaald gedrag de aandacht trekt. Voorheen vond ik het niet nodig om Esmee lang te laten huilen, maar zodra ik nu in de gaten heb dat ze mij in de maling neemt, wil ik er wel voor zorgen dat ik het afkap. Het moet natuurlijk geen gewoonte worden!

In de video laat ik zien hoe ze haar zin niet krijgt na haar avondhapje. Volgens mij wilde ze meer, maar het bordje was leeg. Wel kreeg ze kort daarna de fles en die was ook zo leeg, dus waarschijnlijk had ze gewoon veel dorst:-)

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button