Peuters/kleuters

Leren schrijven en tellen met Rompompom schrijfkaarten en telboek

“Wat ben je aan het doen?” vraag ik aan mijn dochter wanneer ze een boekje van dichtbij bekijkt, het ver weg houdt en dan weer dichtbij. “Ik wil zo graag leren lezen, mam”. Een terugkerend ritueel de laatste weken. Ze zit in groep 2 maar heeft in tegenstelling tot haar broer 1,5 jaar in groep 1 gezeten. Het feit dat ze begin januari geboren is zorgde ervoor dat ze eerst een half jaar in “groep 0” zat voor ze naar groep 1 ging, terwijl haar broer (geboren in december) meteen naar groep 1 ging en na een half jaar door naar groep 2. Hoewel ik het prima vind dat ze nu langer kan spelen en niets moet op school heb ik soms een beetje met haar te doen. Ze wil zo graag!

Leren schrijven en tellen met Rompompom

Komt dat even goed uit, de set van Rompompom die ik krijg opgestuurd. Als ik vertel dat er boekjes komen waarmee ze kan leren schrijven springt ze een gat in de lucht. Haar broer helpt haar geregeld met woordjes schrijven maar dat ze nu echt zelf aan de slag kan is ook wel goed.

Rompompom schrijfkaarten

We ontvangen de Rompompom schrijfkaarten en het Rompompom telboek. Ze geeft meteen de voorkeur aan schrijven en gaat aan de slag met de schrijfkaarten. Ze schrijft de letters netjes over, veegt ze weer weg en schrijft ze weer over. Leuk om te zien dat ze zo enthousiast is, ze is er wel echt aan toe om ook op school weer een stapje verder te gaan.

Leren lezen en schrijven met Rompompom - AllinMam.com

Het duurt even voor we zien dat beide zijden van de schrijfkaarten bedrukt zijn, dat betekent na een tijdje weer allemaal nieuwe schrijfopdrachten :-) De uitwisbare stift is makkelijk weg te vegen, al moet ik wel zeggen dat de schrijfkaarten nu wel wat grijzig worden. Maar dat maakt voor het schrijven zelf natuurlijk niet veel uit, het plezier wordt er niet minder om.

Rompompom telboek

In het Rompompom telboek staat op elke linkerbladzijde een leuk kort verhaaltje, waar elke keer een getal in voorkomt. Op de rechterbladzijde komt dan hetzelfde getal weer terug: in voorwerpen om te tellen, in cijfers, op dobbelstenen en op vingers. Tot 20 tellen kan ze al een tijdje, maar het is een leuk boek waar heel veel in te zien is.

Leren lezen en schrijven met Rompompom - AllinMam.com

Leuk idee voor pakjesavond of voor onder de kerstboom

Bij ons zijn ze, zoals je hierboven kunt lezen, dus in december en in januari jarig. Altijd lastig om cadeau’s te verzinnen in deze tijd van het jaar, het is zó veel tegelijk in 1 maand! Ik weet nu wel dat ze dit helemaal leuk vindt en ik denk dan ook dat de magnetische letterdoos, waar de Fantastic Moms over schrijven, goed in de smaak gaat vallen. Die gaat op de verlanglijst, samen met de Rompompom woordenmaker!

Meer informatie over Rompompom vind je op de website van Zwijsen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button