Peuters/kleuters

Ruikt lekker! Maar… wat zit er in?

Allergieën en eczeem, het is aan de orde van de dag. Iedereen kent wel kindjes in zijn of haar omgeving die hebben te kampen met ernstige allergieën of eczeem. Waardoor komt het? Daar zijn de meningen over verdeeld. Er gaan stemmen op dat allergieën, eczeem en zelfs gedragsstoornissen als autisme en ADHD veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld het té vroeg inenten van kinderen. Er zijn echter ook onderzoeken die aantonen dat bepaalde eczeem-soorten en allergieën tot stand kunnen komen door toevoegingen in cosmetica.

Hoe krijgen kinderen last van bepaalde ingrediënten?

De gevoelige huid van baby’s maakt hen vatbaar voor irriterende stoffen en chemicaliën in verzorgingsproducten. Het kennen van de ingrediënten helpt ouders om producten te vermijden die de tere huid van hun baby kunnen beschadigen.

Baby’s kunnen allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in verzorgingsproducten, zoals parfums, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Het is belangrijk om te weten wat er in een product zit om allergische reacties en huidproblemen te voorkomen.

Sommige babyverzorgingsproducten kunnen schadelijke chemicaliën bevatten, zoals parabenen, ftalaten, sulfaten en kunstmatige geurstoffen. Kennis van de ingrediënten stelt ouders in staat producten te vermijden die deze potentieel schadelijke stoffen bevatten.

Ethiek en duurzaamheid spelen ook een rol bij de keuze van babyverzorgingsproducten. Sommige ouders geven de voorkeur aan natuurlijke en milieuvriendelijke producten om ethische en milieuredenen. Het kennen van de ingrediënten helpt hen bewustere keuzes te maken.

WECF wijzer babyverzorging

De WECF (Women in Europe for a Common Future) heeft een babyverzorgings-wijzer uitgegeven waarin ouders en verzorgers worden geïnformeerd over de aanwezigheid van deze betreffende chemicaliën in cosmetica voor kinderen en geeft tips om producten met deze toevoegingen te ontwijken.

Het begrijpen van de ingrediënten kan ouders helpen om producten te kiezen die effectief zijn voor de specifieke behoeften van hun baby. Sommige ingrediënten kunnen helpen bij de behandeling van specifieke huidproblemen, terwijl andere de algehele gezondheid van de huid kunnen bevorderen. Het raadplegen van een kinderarts of dermatoloog kan ook nuttig zijn bij het selecteren van geschikte producten.

Back to top button