Ouderschap

Onrustige nachten, een geheim en een pinpas zonder limiet

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan, wat in ons huishouden betekent: het afwerken van verlanglijstjes en vooral heel veel cadeautjes kopen. O ja, en dat we voor het einde van het jaar onze familie meer zien dan in de rest van het jaar. Dit alles heeft heeft te maken met Sinterklaas, de verjaardag van zoonlief én van mijzelf vlak na 5 december, uiteraard Kerstmis én de verjaardag van mijn zus. En dat allemaal in een periode van 3 weken!

Onrustige nachten… dank u Sint!

Dat deze drukte ook gepaard gaat met een gebrek aan nachtrust komt vooral door die bebaarde man en zijn Pieten. Mijn bijna negenjarige is idolaat van dit gezelschap en doet zijn best om ‘The Voice-waardig’ luidkeels bij onze haard het hele Sint-repertoire af te werken. Met als gevolg dat hij de hele nacht onrustig slaapt en steeds naar beneden wil sluipen om te checken of er al iets in zijn schoen zit. En dat heeft weer als gevolg dat mama ook onrustig tot bijna niet slaapt. Papa hoort gewoon niets, daar kan de hele Pieten-fanfare naast staan. Mooi dat hij het vertikt om wakker te worden! Of zou het selectief gehoor zijn? Daar ben ik na 9 jaar nog steeds niet achter :-)

Sinterklaas heeft een pinpas zonder limiet?

Verder worden de nodige verlanglijsten geschreven en ingevoerd op cadeauhints. Dit varieert van kleine tot hele grote bedragen. Want zoals zoonlief een paar jaar geleden al constateerde: ‘Sint heeft toch een pasje en daar koopt ie alles mee’. Blijkbaar is die pinpas zonder limiet in kinderogen! Het feit dat er in het Sinterklaasjournaal is gezegd dat Sint meer pakjes heeft dan normaal maakt dat Florens zijn ogen nog meer glinsteren want dat betekent extra veel dit jaar!

Sinterklaasjournaal, u wordt namens deze moeder hartelijk bedankt. NOT!

Wat Sint niet geeft krijg ik wel voor mijn verjaardag

En wat Sint niet geeft komt vast met zijn verjaardag. Dat cadeau’s boven de €30,- zijn verlanglijst domineren was ook een dingetje. Ruim 10 dingen in die prijscategorie en diegenen die in die prijsklasse een cadeau geven zijn op 1 hand te tellen.

Dus in conclaaf met het kind: “Van die tien cadeautjes, welke wil je dan het liefst?” “En schatje, er staan 4 (!) Playmobil boten op! Ga je een havenbedrijf beginnen??Welke wil je dan het liefste?” “Ja maar mam, ik wil één van die boten!” “Tja, als je er 4 op je lijstje zet heb je kans dat je ze alle 4 krijgt, dus 3 moeten er vanaf!”

En zo ook met andere gelijkwaardige cadeautjes, want 5 spellendozen zijn er ook zeker 3 teveel als je ook nog andere dingen wilt krijgen. Luxe problemen noem ik dit, ik zal blij zijn als het half december is! Dan hebben we in ieder geval Sint en de verjaardagen gehad.

Nog even en dan is het geheim geen geheim meer…

Ik ga nu eerst een siësta doen voordat ik zoonlief uit school ga halen, bijslapen want het wordt nog zwaar genoeg de komende weken. Één ding is zeker, na zijn 9e verjaardag gaan we eindelijk hét geheim vertellen, dan slapen we in 2017 in ieder geval een stuk relaxter!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button