Wonen

Welke PVC vloer is voor mij het beste?

Een vloer in een huis is belangrijk omdat het de basis vormt van de woning. Je kunt er niet omheen, dus het is verstandig om meteen de juiste keuze te maken om latere frustraties te voorkomen. Maar het kan lastig zijn vanwege de vele opties. Een populaire keuze de laatste jaren is een PVC vloer, vanwege de flexibiliteit en verschillende stijlen. Maar dan moet je nog een extra beslissing maken: wil je de PVC vloer verlijmen of kies je voor een PVC vloer met klikverbinding? Beide hebben hun eigen voor- en nadelen om rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

De klik PVC vloer

Als je zelf graag de vloer wilt leggen, dan is een PVC vloer met klikverbinding de beste keuze. Het is een klus die je met een beetje handigheid snel kunt klaren zonder de hulp van een specialist. Let wel op dat de planken dikker zijn dan andere varianten, dus je moet rekening houden met bijvoorbeeld de maten van de deur. Een groot voordeel is dat je bespaart op montagekosten. Deze klikvloer is van dezelfde kwaliteit als een verlijmde PVC vloer en biedt evenveel dessin mogelijkheden om uit te kiezen.

De voordelen van plak PVC

Als je vloerverwarming hebt gekozen voor je huis, dan is de plak PVC vloer wellicht een betere optie voor jou. Deze vloer bestaat uit dunne planken die direct op een geëgaliseerde basisvloer worden geplakt, waardoor ze de warmte van de vloerverwarming beter kunnen doorlaten. Het is essentieel dat de basisvloer goed geëgaliseerd is, wat iets meer tijd en expertise vereist. Veel mensen laten daarom deze vloer door specialisten monteren om ervoor te zorgen dat het goed gebeurt. Zo kun je optimaal genieten van de voordelen van vloerverwarming met een plak PVC vloer.

Een weloverwogen beslissing

De uiterlijke verschillen tussen de vloeren zijn minimaal, maar de specificaties kunnen enigszins verschillen. Gelukkig is de kwaliteit in beide gevallen gegarandeerd. Met een PVC vloer kun je veel kanten op en creëer je een aantrekkelijk interieur met een prachtige vloer die speciale kenmerken heeft. PVC vloeren zijn bijvoorbeeld sterk, redelijk waterbestendig en gaan vele jaren mee, waardoor je er lang van kunt genieten. Daarnaast zijn deze vloeren geschikt voor verschillende ruimtes. Sommige PVC vloeren kunnen dus ook geplaatst worden in natte ruimtes, zoals de badkamer. Kijk daarom goed waar je deze goed plaatsen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van je vloer.

Back to top button