Wonen

Waar let je op bij aanschaf van nieuwe eettafel met eetkamerstoelen?

De inrichting van jouw huis en woonkamer is belangrijk. Het voorziet je van de huiselijke en warme sfeer die je nodig hebt om je thuis te kunnen voelen. Zowel de eettafel als de eetkamerstoelen spelen hierbij een belangrijke rol. Hier geniet je na een dag hard werken van een lekkere maaltijd en bespreek je samen de dag.

Maar waar kies je voor bij een nieuwe inrichting van je huis? Voor een hoog tafel gedeelte dat vastzit aan een kookeiland, voor een lekkere grote eettafel in een woonkeuken of een losse eettafel met verschillende eetkamerstoelen in de woonkamer? Die keuze is natuurlijk persoonlijk. Toch willen we je de voor- en nadelen van deze twee opties niet onthouden. Tegelijkertijd voorzien we je van wat trendy inspiratie tips. Zo wordt het inrichten van jouw huis pas echt leuk!

Voor- en nadelen van tafel vast aan een kookeiland

Er is niets zo gezellig als dineren en borrelen met vrienden of familie. Een grote woonkeuken leent zich daar heel goed voor. Zeker wanneer je gebruik maakt van een vast, hoog tafel gedeelte dat in verbinding staat met een kookeiland. Dat heeft echt voordelen. Je hoeft jouw gasten namelijk niet alleen te laten terwijl jij een lekkere maaltijd bereid en je blijft op deze manier onderdeel uitmaken van het gesprek. Of je nu het diner aan het voorbereiden bent of zelfs al aan het koken. Een vaste, hoge tafel voorzie je van comfortabele krukken, met of zonder rugleuning.

Toch heeft een vaste bartafel in de keuken ook nadelen. Denk maar eens aan de luchtjes en de geluiden die vrijkomen tijdens het kokkerellen. Ook ben je met een vaste tafel en krukken gebonden aan een bepaalde inrichting. Tijd om te kijken naar alternatieven!

Grote ronde of rechthoekige eettafel met stoelen in de woonkeuken

Wil je toch de gezelligheid van de keuken blijven opzoeken? Kies dan voor een grote eettafel met bijpassende eetkamerstoelen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, zou je kunnen kiezen voor een ronde eettafel met verschillende comfortabele eetkamerstoelen. Een vierkante of rechthoekige tafel past heel goed bij een industriële inrichting.

Een losse grote eettafel in de woonkeuken biedt mogelijkheden qua inrichting. Deze kun je namelijk eenvoudig verplaatsen naar de woonkamer. Bijvoorbeeld als je net wat meer ruimte nodig hebt in de keuken, of wanneer je de inrichting van je huis een nieuwe look wilt geven. Toch liever eten in de woonkamer?

Lees ook: Tips voor het moderniseren van je keuken

Variëren met mooie eetkamerstoelen

De woonkamer ademt één en al sfeer uit. Dus waarom zou je hier niet willen genieten van een gezellig diner? Een losse eettafel geeft je nét wat meer bewegingsvrijheid. Bijvoorbeeld wanneer je jouw interieur van een make-over wilt voorzien. Je kunt de tafel dan verplaatsen, maar ook kiezen voor nieuwe eetkamerstoelen. Dat geeft direct een hele andere look.

Een grote eettafel in de woonkamer leent zich natuurlijk ook heel goed voor het aanschuiven van verschillende soorten eetkamerstoelen. Varieer in kleur, maar ook in stoffen en materialen. Dat geeft een speels, stoer of juist een lekker vintage effect. Super trendy dus! Combineer bijvoorbeeld eetkamerstoelen met een stoffen bekleding met leren fauteuils.

Zolang de hoogte van de stoelen maar is afgestemd op de eettafel is alles mogelijk. Want een trendy inrichting kan natuurlijk niet zonder het nodige comfort. Durf ook vooral wat nieuws te proberen. Plaats de tafel eens schuin, tegen een wand met een vaste zitbank en dikke kussens of met hippe eetkamerstoelen als eyecatcher binnen jouw interieur. Een mooie hanglamp er boven en klaar is Kees!

Eetkamerstoelen als stralende middelpunt van de woonkamer of keuken

Eetkamerstoelen zijn heel belangrijk voor de sfeer binnen jouw inrichting. Dit is zeker iets om over na te denken wanneer je het interieur wilt veranderen of van een make-over wilt voorzien. Bijvoorbeeld wanneer je nadenkt over de keuze tussen een vast tafel gedeelte of een grote eettafel in de keuken of woonkamer. Eetkamerstoelen zijn juist échte sfeermakers. Iets wat je misschien mist wanneer je kiest voor krukken of een vaste zitbank. Daarnaast geeft een tafel met losse eetkamerstoelen nét dat beetje bewegingsvrijheid waar je naar zoekt. Zeker wanneer je de woning helemaal naar jouw wensen wilt kunnen inrichten!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button