Baby/dreumes

Checklist voor kiezen juiste Quinny kinderwagen

Sinds de eerste Quinny kinderwagens en buggy’s in 1989 op de markt kwamen is het merk niet meer weg te denken uit kinderwagen- en buggyland. De Quinny kinderwagens staan vooral bekend om hun veelzijdigheid. Makkelijk in- en uit te klappen onderstellen met flexibel draaiende wielen, leuke en vooral gebruiksvriendelijke en comfortabele zitjes.

Gemak en veelzijdigheid in de stad

Quinny zet vooral in op gemak en veelzijdigheid in de stad. Kinderwagens die gemakkelijk wenden en waar je geen capriolen mee hoeft uit te halen wanneer je een stoepje op of waf moet. Die snel en vaak met één hand inklapbaar zijn. Die in winkels makkelijk door smalle gangpaden manoeuvreren en die geen problemen hebben met korte bochtjes.

Welke Quinny kinderwagen kies je?

Veel kinderwagens van Quinny zijn te gebruiken vanaf het moment dat je kindje geboren is totdat hij/zij een jaar of 3 is (combiwagen). Dit zijn wel de vaak wat zwaardere, grotere kinderwagens. Je begint hier met een bak die je gebruikt tot je kindje kan zitten. Dan ga je over op een zitje en desgewenst kan tussendoor de Maxi Cosi op het onderstel gezet worden.

Andere Quinny kinderwagens zijn specifiek gemaakt voor een bepaalde leeftijdsgroep. Deze kinderwagens zijn vaak een stuk lichter en op te vouwen tot een klein pakketje. Makkelijk om mee te nemen naar de stad of wanneer je bijvoorbeeld veel met openbaar vervoer reist. Of wanneer je een kinderwagen mee wilt nemen in het vliegtuig.

Lees ook: Baby in auto laten zitten, dat kan toch wel even?

Het is handig om vooraf te bedenken wat je precies wilt. Wil je continue een lichte kinderwagen, bijvoorbeeld omdat je geen woning op de begane grond hebt? Dan is het misschien een idee om in die 3 jaar een keer te wisselen van kinderwagen. Maakt het gewicht niet uit, dan kun je uiteraard gaan voor een combiwagen die met je kindje “meegroeit”.

  • Welk formaat kinderwagen kun je thuis goed kwijt?
  • Reis je met openbaar vervoer of met de auto?
  • Welk formaat kinderwagen past in je auto?
  • Wil je dat de wagen meegroeit met je kindje?
  • Is de kinderwagen goed voor jouw lengte?
  • Welke prijsklasse heb je in gedachten?
  • Moet je de wagen vaak tillen?
  • Over welke ondergronden wandel je het meest?
  • Hoeveel waarde hecht je aan gemakkelijk wenden?
  • Hoeveel waarde hecht je aan gemakkelijk inklappen?

Aan de hand van bovenstaande checklist wordt het waarschijnlijk iets gemakkelijker om een Quinny kinderwagen te kiezen. Er zijn ook veel gezinnen die een combiwagen (bijvoorbeeld de Quinny Moodd) hebben met een kleinere buggy ernaast. Of wat dat je van de nieuwe Quinny longboardstroller voor ouders die van skaten houden?

*Uitgelichte foto Stroller: Rainbow Rays | Shutterstock  

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button