Recepten

Scrambled eggs maken, basisrecept en tips voor variatie

Scrambles eggs: een heerlijk en vooral makkelijk gerecht waar je eindeloos kunt variëren. Maar hoe precies? Hoe kun je scrambled eggs nét even iets anders maken, scrambles eggs met een twist zeg maar? In dit artikel vind je het basisrecept voor scrambled eggs én een aantal populaire scrambles eggs variaties.

Ingrediënten scrambled eggs

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

Bereidingswijze scrambled eggs

Begin bij scrambled eggs maken met het opkloppen van de eieren. Voeg de melk toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pan en laat de boter hierin smelten. Giet het mengsel in de pan en blijf roeren met een spatel tot de eieren zacht en romig zijn. Het eiermengsel mag niet meer vloeibaar zijn, maar zeker ook niet te droog. Schep de scrambles eggs op een bord en bestrooi (indien gewenst) met fijngehakte bieslook.

Scrambled eggs maken en lekker variëren

Er zijn talloze scrambled eggs variaties te maken. Eigenlijk kun je alle hartige ingrediënten wel verwerken in scrambled eggs. Dus ben je gek op bepaalde smaken? Probeer het een in combinatie met scrambled eggs. Hieronder een aantal populaire scrambles eggs variaties.

Cheesy scrambled eggs maken – Voeg geraspte kaas toe aan het eimengsel voordat je het in de pan giet. Roer in de pan totdat de kaas is gesmolten en de eieren lekker romig zijn.

Scrambled eggs maken met spinazie en feta – Voeg een handvol verse spinazie en verkruimelde feta toe aan de eieren voordat je deze bakt. Roer totdat de spinazie is geslonken en de feta is gesmolten.

Scrambled eggs maken met gerookte zalm – Voeg stukjes gerookte zalm toe aan het eimengsel voordat je het in de pan giet. Roer totdat de zalm goed is opgewarmd en de scrambled eggs goed van substantie zijn.

Scrambled eggs maken met avocado en tomaat – Voeg stukjes avocado en tomaat toe aan het eimengsel voordat je het in de pan giet. Roer in de pan totdat de avocado zacht is en de eieren goed van substantie.

Scrambled eggs maken met bacon en cheddar – Bak stukjes bacon in de pan totdat ze knapperig zijn. Voeg het eimengsel toe en roer totdat de scrambled eggs gaar zijn. Voeg vervolgens geraspte cheddar toe en roer totdat de kaas is gesmolten.

Scrambled eggs met champignons en ui – Bak fijngehakte champignons en ui in de pan totdat ze zacht zijn. Voeg het eimengsel toe en roer totdat de eieren gaar zijn.

De meeste mensen denken bij scrambled eggs aan het ontbijt, maar scrambled eggs zijn ook perfect om tijdens de lunch te eten. Zeker wanneer je koolhydraatarm of ketogeen eet is het een perfect gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. En niet bang zijn dat je té veel eieren eet. Dat je 3 eieren per week mag eten is veruit achterhaald. Meer weten? Lees dit artikel over eieren.

Eieren – Makkelijke Recepten Met Ei

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,50)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05

Ei – 70 verrukkelijke recepten met ei

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button