Wonen

Dit soort verlichting wil je altijd in huis hebben

Nu de dagen steeds korter lijken te worden, valt het steeds meer op dat je misschien wat licht in huis mist. Als het straks om zes uur ’s avonds al donker is, zou het toch fijn zijn als je tijdens het avondeten niet hoeft te zoeken naar wat er op je bord ligt. Tijd om dus wat tijd te investeren in het lichtplan van je woning! Verlichting heeft ontzettend veel impact op de sfeer in huis, maar ook op je eigen gemoedstoestand. Daarom is het belangrijk om verschillende typen verlichting in huis te halen. Wij vertellen je graag over deze soorten.

Praktische verlichting

Je hebt praktische verlichting in huis nodig, zodat je niet in het donker komt te zitten tijdens belangrijke klussen. Denk hierbij aan verlichting in de keuken om goed te kunnen koken of lampen in het toilet om de toiletrol te kunnen vinden. Het moet dus functioneel en aardig fel zijn. Een goede uitkomst hiervoor zijn LED wandlampen, welke je zowel aan de muren of het plafond kunt bevestigen. Deze geven veel licht en nemen weinig ruimte in beslag, wat goed uitkomt in deze praktische ruimtes.

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting is ook vrij essentieel, omdat je in de avonden natuurlijk niet in de spotlights wilt zitten op de bank. Het zet de toon voor de sfeer in de kamer, wat direct invloed heeft op jouw humeur. Het is hartstikke logisch dat je hier dus in investeert. Hiervoor kun je kiezen uit ontzettend veel soorten lampen, waaronder stalampen, tafellampen of hanglampen. Wees ook kritisch op de soort lichtbron. Kun je deze dimmen en welke kleurtoon heeft de lichtbron? Je kunt voor sfeerverlichting het beste voor een warme toon kiezen, omdat koele verlichting vaak wat kil lijkt.

Lees ook: Je woonkamer restylen zonder nieuwe meubels kopen

Verlichting voor de veiligheid

Inbrekers houden van donkere ruimtes, omdat ze hier gemakkelijk en ongezien hun gang kunnen gaan. Het is dus belangrijk dat je ook wat verlichting regelt voor de momenten dat je niet thuis bent of bijvoorbeeld slaapt. Denk hierbij aan tuinverlichting en een lampje bij de voordeur, waardoor mogelijke inbrekers flink in de spotlights staan voor buurtbewoners. Daarnaast kun je kijken naar verlichting voor in huis met een timer, welke aangaan op het moment dat jij naar bed gaat en uitgaan wanneer het licht wordt. Zo waarborg je de veiligheid van jouw eigendommen, simpelweg door ze te verlichten.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button