Wonen

Tips voor het kiezen van een tuintafel

Je wilt een nieuwe tuintafel en deze moet natuurlijk mooi zijn, maar hij moet ook het juiste formaat hebben. Dat is minstens net zo belangrijk als een mooie tuintafel. Maar hoe bepaal je het juiste formaat tuintafel? In dit artikel delen we een aantal handige tips.

Meten is weten

Zeer belangrijk is dat de tafel voldoende ruimte biedt voor het aantal personen waarmee je buiten zult zitten. Ga uit van circa 70 cm per persoon, en aan beide koppen van de tafel kan natuurlijk ook iemand zitten. Ook ontkom je er niet aan om gewapend met een rolmaat naar buiten te gaan. Meet het terras op en bepaal waar de tafel komt te staan. Houd rekening met minimaal 80 cm ruimte achter de stoelen wanneer ze bezet zijn, zodat je zonder problemen de stoelen naar achteren kunt schuiven. Als de stoelen langs een doorloop of open ruimte staan, probeer dan minimaal 120 cm vrij te houden. Na het meten weet je welk formaat tuintafel ideaal is voor jou.

Wat voor tuintafel?

Vaak kiezen mensen voor een rechthoekige tafel, ongeacht de afmeting en het materiaal. Maar er zijn meer opties. Wellicht is het goed om eens naar de mogelijkheden van een vierkante tafel te kijken. Neem bijvoorbeeld een tuintafel 90×90 cm. Deze tafel is ideaal voor een kleiner terras, een balkon, of een extra zitje achterin de tuin. Er kunnen met gemak vier mensen omheen zitten om te kletsen of om een bordspel te spelen. 

Aan tafel!

Vind je een tafel van 90 bij 90 cm te klein? Neem dan twee tafels, of zelfs drie. Zet ze naast elkaar zodat het één lange tuintafel wordt en laat al jouw gasten aanschuiven voor een gezellige middag of avond in jouw achtertuin. Steek de barbecue aan en neem er een lekker drankje bij. Geniet van elkaar en van het buiten zitten, want dat is waar het uiteindelijk om draait.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button