Wonen

Voordelen van een waterdichte matrasbeschermer


Nachtrust is ontzettend belangrijk. Een goed bed, kussen, dekbedovertrek en matras komen een goede nachtrust dan ook ten goede. Het is wel van belang om een matras optimaal te beschermen. Een matrasbeschermer kan daarbij helpen. Een matrasbeschermer heeft vele doeleinden en toepassingen. In dit artikel vertellen wij je de belangrijkste doeleinden van een matrasbeschermer, maar ook waar een goede matrasbeschermer aan moet voldoen.

Voordelen van een matrasbeschermer

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom het verstandig is om een matrasbeschermer op je matras te leggen. We zettend de 3 belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Houdt het matras schoon

Veel kinderen plassen nog regelmatig in hun bed. Om het matras te beschermen tegen natte plekken, kun je een matrasbeschermer gebruiken. Dat is niet het enige waar een matrasbeschermer bij kan helpen. Veel mensen transpireren ’s nachts en zweet trekt ook in het matras. Ook dan kan een matrasbeschermer helpen om je matras schoon te houden.

Bescherming tegen bacteriën en mijten

Huisstofmijt kan leiden tot loopneuzen, niesbuien, kortademigheid en andere problemen. Huisstofmijtallergie is een allergie dat ontzettend veel voorkomt. Huisstofmijten eten dode huidcellen, die tijdens je slaap in het matras achterblijven. Het matras is daarom een heerlijke plekje voor huisstofmijten. En dat is niet wat jij wilt wanneer je last hebt van deze minuscule beestjes. Wanneer je gebruik maakt van een matrasbeschermer kunnen er geen dode huidcellen meer in je matras terechtkomen en heb je dus ook minder last van huisstofmijten.

Voorkomt slijtage van het matras

Vocht dat in het matras terechtkomt laat het matras sneller slijten, waardoor het comfort minder wordt. Als je een matrasbeschermer gebruikt zul je minder snel je matras moeten vervangen. Het matras slijt niet alleen minder snel, het verhoogt ook nog eens het comfort.

Een matrasbeschermer voor elk matras

Veel mensen denken dat een matrasbeschermer alleen gebruikt wordt door mensen met incontinentie of door kinderen die nog in bed plassen. Eigenlijk zouden we allemaal een matrasbeschermer moeten gebruiken. Zoals je hebt kunnen lezen biedt een matrasbeschermer bescherming tegen vocht en vuil. Daarnaast biedt het extra comfort en ondersteuning. Matrasbescherming is dus voor iedereen van nut!

Een matrasbeschermer kopen, hier let je op

Als je op zoek gaat naar een matrasbeschermer, dan is het van belang om op een aantal aspecten te letten:

Het juiste formaat en goed sluitende hoeken

Wanneer je een matrasbeschermer koopt is het van belang om het juiste formaat te kiezen, zodat deze goed om het matras past. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de hoeken van de beschermer, al helemaal wanneer je een matrasbeschermer voor bedplassers wilt aanschaffen. Wanneer je tijdens je slaap woelt en draait kunnen de hoeken snel losschieten met als gevolg dat de matrasbeschermer alle kanten op schuift. Dat slaapt niet lekker, maar je zult altijd net zien dat je kindje in bed plast op een plek waar het even niet bedekt is met een matrasbeschermer.

Waterdicht

Een matrasbeschermer moet vocht, zoals urine en zweet, tegenhouden. Daarom moet een matrasbeschermer waterdicht zijn. Veel matrasbeschermers zijn dan ook voorzien van een speciale laag dat lucht doorlaat, maar water afstoot. Deze laag is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een beschermer. Bedplassen kan al snel nare geurtjes veroorzaken wanneer urine in het matras trekt. Met een goede waterdichte matrasbeschermer is dit verleden tijd.

Ademend

Een matrasbeschermer moet comfortabel zijn. Je moet erop kunnen slapen zonder dat je door hebt dat je op een matrasbeschermer slaapt. Het ademend vermogen is van groot belang omdat het ervoor zorgt dat je matras de nodige luchtstroom krijgt. Kies daarom voor een matrasbeschermer dat gemaakt is van ademend materiaal zoals katoen. Kies echt alleen voor goede materialen, dat komt het comfort en de nachtrust ten goede.

Tot slot

Een matrasbeschermer is niet alleen nuttig voor oudere mensen en voor kinderen, iedereen verdient een goede nachtrust. Een goede matrasbeschermer kan daarbij helpen. Het houd je matras in betere conditie en daardoor zul jij een betere nachtrust hebben.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button