Wonen

Je woonkamer restylen zonder nieuwe meubels kopen – 5 tips

Een nieuw interieur, leuk! Maar jeetje wat gaat dat veel geld kosten. Gelukkig zijn er veel manieren om je woonkamer te pimpen zonder dat je meteen je spaarrekening leeg hoeft te halen. Zo kun je met de aanschaf van een aantal nieuwe items en aanpassing van kleuren bijvoorbeeld al een heel nieuwe look in je woonkamer creëren. Nog steeds geen idee? We helpen je een handje op weg!

Nieuwe accessoires in andere kleur

Het makkelijkst om je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven is door accessoires in een andere kleur te kopen. Zo ging ik vorig jaar zelf van oud roze naar okergeel. Hier en daar een liet ik wat bronskleurige accessoires terug komen die ik met korting op de kop tikte. De bruin/bronzen spiegel die bij mijn ouders vandaan kwam paste daar helemaal bij. Denk bij andere accessoires aan vazen, kussens, potten, stolpen, schalen, windlichten, en kleden voor op de bank.

Weg met die salontafel!

Een meubelstuk waar je best wel eens genoeg van kunt krijgen is een salontafel. Maar een nieuwe kopen is ook weer zo wat. Ben je een echte tijdschriftliefhebber en gooi je tijdschriften nooit weg? Dan hebben we een tof idee voor een “nieuwe” salontafel. Maak 4 stapels van tijdschriften, allemaal gelijk qua hoogte. Leg hier een dienblad op en voila, je hebt een nieuwe salontafel. Heb je echt een groot dienblad? Dan heb je misschien wel 6 of 9 stapels met tijdschriften nodig. Het leuke is dat je op deze manier ook kunt variëren in de hoogte van de salontafel. En heb je ruimte genoeg dan kun je misschien wel een grote én kleine salontafel kwijt! Bekijk de bespaardeals bij Leen Bakker eens. Daar kun je dienbladen in verschillende maten kopen, vaak met flinke korting.

Ga een paar uurtjes schilderen

Een andere kleur op de muur kan je kamer een totaal andere look geven. Je hoeft niet meteen heel je kamer te doen, een klein muurtje kan al een heel verschil maken. Is je raamkozijn aan een verfbeurt toe? Ook dan kan het een idee zijn om eens voor een ander kleurtje te kiezen. Als je kozijnen in goede staat verkeren is licht opschuren voldoende. Je kunt hierna meteen aan de slag met lak, grondverf is dan niet nodig. Een houten vloer verven gaat voor je gevoel misschien wat ver maar geloof me, er zijn best veel mensen die dat doen en het pakt vaak mooi uit.

Foto kastje verven door simona pilolla 2 | Shutterstock

Leg een kleed neer of haal deze juist weg

Het neerleggen van een kleed kan ook een heel andere uitstraling geven. Vooral in de winter zorgt een kleed voor een cozy gevoel, helemaal wanneer het een hoogpolig kleed is. Maak een hoekje vrij en leg hier wat kussens op de grond, zo creëer je een leuke chill-hoek. Zijn kinderen dol op! Kussens zijn in alle woonwinkels te koop en geregeld zijn er mooie kortingen. Als je altijd al een kleed hebt liggen kan het juist leuk zijn om het eens weg te halen, of om het te vervangen door heel ander soort kleed. Het is bekend dat mensen snel kiezen voor iets wat ze gewend zijn. Een tip hier is dus: kies voor iets wat je anders juist niet zou kiezen.

Foto kussens op de vloer door New Africa | Shutterstock

Zet een opvallende stoel neer

Heb je nog plek bij je zithoek of kan er een item weg? Tik dan ergens een losse stoel op de kop, die totaal anders is dan de rest van je interieur. Dit wordt dé eye-catcher van je woonkamer, dus zet hem op een mooie, prominente plek. Mensen zijn snel geneigd om alles in dezelfde stijl te houden terwijl “iets geks” het vaak juist zo goed doet. Een antieke stoel, schommelstoel, een barok stoel of een stoel bekleed met een opvallend printje. Struin tweedehandsbeurzen en rommelmarkten af, je komt zeker weten iets tegen.

Foto klassieke stoel door Photographee.eu | Shutterstock
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button