SOS polsbandje, handig voor meer dan een dagje strand

De zomer komt er weer aan en dan moeten we met de kleintjes goed voorbereid naar buiten! Eén van de manieren om veilig op pad te gaan is met een sos polsbandje.

SOS naambandje

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende SOS polsbandjes, de meest bekende polsbandjes zijn wel de naambandjes waar je 1x iets op schrijft. Dan zijn er ook stoffen bandjes waar je watervaste id-kaartjes bijgeleverd krijgt en waarmee je kunt wisselen.

Siliconen polsbandje

Maar de polsbandjes waar wij echt fan van zijn en die we al diverse keren opnieuw hebben besteld (nieuw kleurtje, maatje groter) zijn de siliconen SOS polsbandjes. Deze bandjes gebruiken we al een aantal jaren en naast het feit dat ze er gewoon heel hip uit zien zijn ze niet duur, makkelijk in gebruik en is het lastig om ze te verliezen. De kids weten precies wat ze moeten doen mochten ze ons kwijtraken; op iemand afstappen en vragen of ze het nummer op het bandje willen bellen.

Gaan we er in de zomer “op uit” dan pakken ze zelf de polsbandjes al om ze om te doen. Inmiddels hebben ze een aantal verschillende kleurtjes dus matchen ze ook nog eens bij de outfit die ze aan hebben, iets wat ze bij het ouder worden steeds belangrijker gaan vinden ;-) En de keuze uit kleurtjes lijkt steeds groter te worden, de bandjes zijn blijkbaar zó populair dat er elk jaar nieuwe kleuren bij komen.

Wat zet je op een SOS polsbandje?

Wij hebben de voornaam van onze kinderen en een telefoonnummer op het bandje staan, maar de keuze is natuurlijk aan jezelf. Niet iedereen vindt het fijn als de naam op het bandje staat. Veel mensen kiezen dan ook voor een tekst als in geval van nood bellen met… of SOS of ICE in combinatie met een telefoonnummer.

Polsbandje voor allergie en/of medicijngebruik

Wanneer een kind last heeft van een allergie (denk aan pinda-allergie of bijenallergie) of bepaalde medicijnen gebruikt kan een siliconen polsbandje ook uitkomst bieden. Omdat het zo makkelijk en fijn draagt kan het het hele jaar door gedragen worden en het ziet er nog leuk uit ook. Dubbele functie!

Siliconen polsbandjes kunnen vaak aan beide zijden een tekst bevatten dus een combinatie van aangeven allergie / medicijngebruik én telefoonnummer passen er dan op. Een aanrader voor op vakantie, op het strand of wanneer je gewoon een dagje weg gaat. Of gewoon omdat het leuke bandjes zijn :-)

Allergie polsbandjes met meerdere kleuren

Heb je in geval van allergie of medicijngebruik toch liever een bandje in opvallende kleuren dan zijn er ook “standaard” allergie polsbandjes verkrijgbaar. In geval van nood valt dit misschien meer op, bijvoorbeeld wanneer een Epi pen gebruikt moet worden

Gebruik jij SOS polsbandjes en zo ja, welke zijn bij jou favoriet?

Gerelateerde artikelen

Back to top button