Peuters/kleuters

Het beste idee ontstaat uit frustratie; tip opbergen speelgoed

Speelgoed opbergen blijft altijd een dingetje. Geregeld is het hier een bende in de woonkamer, sterker nog; eigenlijk altijd! En zo nu en dan ben ik er helemaal klaar mee; dan moet al het speelgoed gewoon netjes opgeruimd worden in de dozen die we hier ooit voor hebben gekocht.

In welke opbergdoos zit wat?

Van de kids krijgen we al tijden te horen dat ze het lastig vinden om iets terug te vinden in de één van 8 vilten dozen die we hebben voor het opbergen van speelgoed. En ik weet het; ze hebben gelijk. Het is super irritant wanneer je op zoek bent naar een spiegeltje en je dit uiteindelijk vindt in de zevende doos die je openmaakt! En dus belandt eigenlijk al het speelgoed elke keer bovenop de speelgoedtafel, net zo lang tot er niets meer bij kan en ik last krijg van opruimwoede.

Het beste idee ontstaat uit frustratie

Al snel na aankoop van de vilten dozen besloten we dus het speelgoed meteen goed te verdelen over de opbergdozen. Zo hebben we dus een doos met LEGO, een doos met DUPLO, een doos met poppenkleertjes, met verkleedspullen, met keukenspulletjes en ga zo maar door. Dat helpt al heel veel! Maar ja, de dozen worden ook regelmatig gebruikt voor het bouwen van hutten en staan niet altijd op dezelfde plek onder de speeltafel. Nog steeds open je dus wel eens 6 dozen voor je uiteindelijk de doos met LEGO te pakken hebt…

Lees ook: Nadelen van speelhoek in woonkamer

Het beste idee ontstaat uit frustratie; tip opbergen speelgoed - AllinMam.com

Tip opbergen speelgoed: kaartjes aan de opbergdozen

We besluiten kaartjes aan de opbergdozen te hangen waarop geschreven staat wat er in de dozen zit. Volgens de oudste een top-idee, de jongste is iets minder enthousiast want ze kan nog niet lezen. Gelukkig hebben ze een vader die best handig is met tekenen en ze spreken af om zowel te schrijven op het kaartje als te tekenen.

Ik koop naturel gekleurde kaartjes bij IKEA die we met een elastiekje aan de opbergdozen bevestigen. Het werkt super! Ze stoppen nu veel sneller iets terug in de doos na het spelen. Waarschijnlijk is het nu nog even de nieuwigheid maar ik heb goede hoop. Jeetje, hebben we gewoon onze eigen IKEA hack bedacht. Soort van. Tof!

Het beste idee ontstaat uit frustratie; tip opbergen speelgoed - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button