Peuters/kleuters

Stapelbed kopen? 4 tips voor het maken van de juiste keuze

Kinderen zijn dol op bijzondere bedden. Een stapelbed is dan ook een voor de hand liggende keuze. Want slapen op hoog niveau is spannend én leuk tegelijk. Met twee bedden boven elkaar bespaar je een hoop ruimte en vriendjes en vriendinnetjes kunnen makkelijk komen logeren. Zijn er geen logeetjes? Dan kan het onderste bed worden gebruikt als chill-plekje.

Tips voor het kiezen van het juiste stapelbed

Helemaal leuk natuurlijk, zo’n stapelbed kopen. Maar jij wilt vooral dat het bed veilig en praktisch is. Hoe weet je zeker dat er straks een fijn en handig stapelbed in de kinderslaapkamer staat? In dit artikel geven we je 4 tips waarmee je het juiste stapelbed kiest voor jouw kind(eren).

1. Kies voor en stapelbed met laden voor meer opbergruimte

Is de kamer van jouw kind aan de kleine kant en laat de opbergruimte te wensen over? Koop dan een stapelbed met laden. Deze bevinden zich onder het laagste bed en bieden veel ruimte. De laden onder een stapelbed lenen zich uitermate goed voor het opbergen van grote dingen zoals dekbedden en/of kussens. Heb je deze ruimte zelf niet nodig? Dan gaat je kind vast erg gelukkig zijn wanneer de laden gebruikt kunnen worden om speelgoed in op te bergen.

2. Trap aan de zijkant of aan de achterkant

Stapelbedden worden geleverd met een trap. Daardoor kan jouw kind makkelijk en zelfstandig zijn bed in kruipen. Of je kiest voor een trap aan de voor- of achterzijde van het bed, is afhankelijk van de kamerindeling. Is de slaapkamer vooral lang en smal, dan kies je liever voor een stapelbed met een trap aan de achterzijde. Een trap aan de voorzijde is meer geschikt voor een brede of vierkante kamer. Houd er ook rekening mee dat stapelbedden met een trap aan de voorzijde makkelijker zijn op te maken.

Lees ook: Laat leuke kussens bedrukken voor op je bed

3. Hoogte van het plafond en valbeveiliging

Hoe leuk een stapelbed ook is, het is verstandig om rekening te houden met de hoogte van het plafond. Dat doe je natuurlijk voordat je overgaat tot aankoop. Houd rekening met een minimale afstand van 75-80 centimeter. Gemeten vanaf het matras van het hoogste bed tot aan het plafond. Jouw kind kan dan veilig rechtop in bed gaan zitten, zonder dat het op een onplezierige manier kennismaakt met het plafond. Let ook op een ingebouwde valbeveiliging voor het hoogste bed. Zo slaapt jouw kind veilig en hoef jij ’s nachts geen zorgen te hebben.

4. Koop een degelijk matras bij het stapelbed

In een bed hoort natuurlijk een goed matras. Maar wat kies je? Koudschuim, traagschuim, pocketvering of latex… Hou bij aanschaf van een matras rekening met het feit dat je kind flink wat jaren op hetzelfde matras slaapt. Begin je met een kleiner formaat bed en stap je na een paar jaar over op een groter formaat? Dan kan een matras 70×190 uitkomst bieden.

Kiezen voor een veilig én leuk stapelbed

Als het aankomt op stapelbedden, dan profiteer je van een ruime keuze aan modellen en uitvoeringen. Dat is fijn, maar het kan de keuze voor het juiste stapelbed ook moeilijker maken. Ga je een stapelbed kopen met lades of met een trap? En wil je deze dan liever aan de voorzijde of de achterzijde van het bed? Met de bovenstaande 4 tips ben je in ieder geval al een stuk dichterbij jullie ideale stapelbed!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button