Baby/dreumes

Stokke Xplory Athleisure voor de actieve ouder

De Stokke kinderwagens zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De stijlvolle Stokke kinderwagen valt vooral op door de hoge positie van de reiswieg en/of het zitje en is mede daarom geliefd bij lange mensen. Maar Stokke kinderwagens zijn niet alleen bij de lange medemens populair! Zo goed als alles aan de kinderwagens van Stokke is verstelbaar, zo ook de hoogte en dat maakt het een perfecte kinderwagen voor iedere ouder; groot of klein.

Stokke Athleisure Collection

Omdat het leven van iedere kersverse ouder als “actief” omschreven kan worden leek het Stokke een goed idee om een gedeelte van de collectie hierop aan te passen. Denkend aan het drukke leven van ouders en de vele beweging die een kleintje met zich kan brengen werd de Stokke Athleisure Collection ontwikkeld. De Stokke Athleisure Collection is kenmerkend door het gebruik van stoffen die sneldrogend en vochtafdrijvend zijn en goed ventileren. Samen genieten van een actief leven; dat is de gedachten achter de Athleisure collectie!

Je wandelt met je baby, je verwisselt last-minute een luier en je doet squats als je speelgoed oppakt

Stokke Xplory ATHLEISURE review - AllinMam.com

Stokke Xplory Athleisure

In de Stokke Athleisure Collection vinden we de Stokke MyCarrier buik- en rugdrager en de Stokke Xplory Athleisure kinderwagen. De Stokke Xplory Athleisure wordt geleverd met een kinderzitje voorzien van een Newborn support, wat bekleed is met een sportief ogende, vochtafdrijvende en sneldrogende stof. De reiswieg is optioneel en die nemen we in dit artikel onder de loep, samen met het onderstel.

Lees ook: Uitgebreide review Stokke Trailz

Stokke Xplory Athleisure kinderwagen; eerste algemene indruk

Aangezien ik zelf gewend ben aan een laag model kinderwagen (Bugaboo) vind ik de positie van de Stokke Xplory Athleisure reiswieg heel hoog; maar eigenlijk is dat meteen heel prettig. Niet hoeven bukken om even je kindje in de wagen te checken is toch wel erg prettig, al denk je daar niet over na wanneer je een lage wagen gewend bent. Door het stabiele onderstel voelt het ook niet eng, dat de reiswieg zo hoog op het onderstel staat. Het voelt allemaal heel robuust aan. Het is een mooie combinatie zo op het eerste gezicht, strak vormgegeven.

De kinderwagen is fijn wendbaar, het loopt heel prettig. Wat wel een eerste dingetje is; waar hang ik mijn tas overheen? Bij de meeste andere kinderwagens kan de tas zo over de duwstang heen gehangen worden. Bij de Stokke kinderwagens is dat even wat meer zoeken naar een oplossing hiervoor.

Stokke Xplory Athleisure onderstel

Het onderstel is helemaal zwart en daar hou ik wel van! Ik heb het idee dat je er ook minder snel krassen op terugziet dan op aluminium, maar dat moet gebruik uitwijzen. De basis van de achterwielen is vrij breed waardoor de wagen heel stabiel aanvoelt, zelfs wanneer de reiswieg op de hoogste stand staat. Ook de duwstang is in hoogte verstelbaar, evenals het gedeelte waar je de wagen werkelijk met je handen voortduwt, ook dit is in hoogte verstelbaar.

De voorste wielen kunnen 360 graden draaien wat er voor zorgt dat de wagen erg wendbaar is. Dat rijdt echt heel fijn, vooral door smalle gangpaden in winkels! De voorste wielen zijn ook vast te zetten, misschien handig wanneer kinderen een stukje achter de wagen willen lopen. Heel handig in dat geval is dat de duwstang in hoogte verstelbaar is, zo kunnen kinderen op eigen hoogte de kinderwagen voortduwen.

Stokke Xplory ATHLEISURE review - AllinMam.comStokke Xplory ATHLEISURE review - AllinMam.com

Heel fijn dat de wagen in hoogte verstelbaar is. Niet iedereen vindt de hoogste stand fijn of andersom. Ideaal dat je de hoogte aan je eigen wensen kunt aanpassen! Dat verstellen gaat heel makkelijk, door aan het hendeltje op de stang te trekken en deze omhoog of omlaag te plaatsen.

Er kan aardig wat in de tas die op het onderstel bevestigd zit, het lastige vind ik alleen wel dat de tas aan de voorzijde zit. Zo moet je bij het boodschappen doen elke keer om je wagen heel lopen als je iets in de tas wilt doen. De tas zit met kleine clips bevestigd aan het onderstel en kan makkelijk losgemaakt worden. Dat is dan weer heel handig!

Stokke Xplory Athleisure reiswieg

De reiswieg vind ik prachtig. Strak en er is gebruik gemaakt van heel mooie stoffen. Besmettelijk; dat wel, deze kleur. De kinderen pakken een paar keer de kap vast om even naar binnen te gluren bij de baby en dat zie je meteen! Daar moet je tegen kunnen :-) De vlekken zijn wel heel makkelijk met een vochtige doek weg te poetsen.

Ik kan blijven kijken naar alle details van de kap, die is echt goed in elkaar gezet. Hij zit met een rits vast aan de reiswieg; wanneer je overstapt naar het kinderzitje rits je de kap van de reiswieg af en weer vast op het zitje. Iets hoger zit een tweede rits en wanneer je die open ritst komt er een stuk extra stof tevoorschijn waardoor je de kap verder naar voren kunt klappen. Dat zorgt ervoor dat je de zo bekende Dooky niet nodig hebt bij de Stokke Xplory Athleisure: de kap kan echt ver naar voren zodat er geen zon meer naar binnen schijnt.

Ook aan goede ventilatie is gedacht. In het voorste gedeelte van de kap zitten allemaal gaatjes en aan de binnenkant op deze plek vind je de goed ventilerende en sneldrogende blauwe stof. Dit zorgt vanaf de binnenkant gezien trouwens voor een mooi lichtspel waar kleine kindjes heel gefascineerd naar liggen te kijken.

De bak zelf is vrij lang. Bij de Stokke blijf ik wel elke keer weer wat rommelen met het voeteinde, waar de duwstang tussendoor loopt. Het is altijd een beetje gedoe met een dekentje! Ziet er zo rommelig uit… Wanneer het windscherm op de reiswieg geplaatst is zie je dat natuurlijk niet meer. Het windscherm zit mooi strak om de reiswieg heen en zit met drukknoopjes vast aan de zijkant van de reiswieg. Stijlvol! Je kunt hem makkelijk open ritsen waarbij de zijkanten op z’n plek blijven door de drukknoopjes. Handig wanneer je snel je kindje uit de wagen wilt halen of even iets wilt checken.

Stokke Xplory Athleisure inklappen

Het inklappen van het onderstel ging niet meteen heel erg eenvoudig, maar YouTube video’s zijn dan een uitkomst! Er zijn verschillende stappen nodig voor het inklappen, als je dat een paar keer gedaan hebt is inklappen een eitje!

Ingeklapt is het onderstel nog best lang en past het niet in elke achterbak van de auto. Het is dus aan te raden om bij aankoop echt even te checken of de wagen in je auto past, anders heb je toch een probleem! De auto op de foto is een Fiat Bravo en daar past hij precies in, maar ik heb al gehoord dat het in de achterbak van de Peugeot 3006 niet past. Hier bovenop moet trouwens de reiswieg dan nog komen te staan, wat er in deze auto voor zorgt dat de hoedenplank wat omhoog blijft staan.

Het scheelt wel iets wanneer je de tas van het onderstel haalt, of wanneer je ervoor zorgt dat deze niet gevuld is wanneer je het onderstel ingeklapt in de auto legt. Het kinderzitje neemt beduidend minder ruimte in beslag en zorgt voor weinig problemen achter in de auto. Voordeel van de reiswieg is dan weer dat je die kunt vullen met spulletjes; tja, het blijft altijd gedoe met een baby, al die spullen in de auto!

Stokke Xplory ATHLEISURE review - AllinMam.com

Stokke Xplory Athleisure kleuren

De Stokke Xplory Athleisure is in 2 verschillende kleuren verkrijgbaar: in Marina (zoals afgebeeld in dit artikel) en in Coral. Het onderstel is in silver en black te bestellen.

De Stokke Xplory Athleisure inclusief reiswieg is verkrijgbaar voor €1249,00. Meer informatie over de Stokke Athleisure Collection vind je op de website van Stokke.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button