Schoolkinderen

Bioscooptip: My Little Pony de film

Ik denk dat er maar weinig vrouwen van mijn leeftijd zijn die er niet mee zijn opgegroeid: My Little Pony. In de jaren ‘80 bedacht en op de markt gebracht als speelgoed pony’s, in allerlei leuke pastel kleuren.

My Little Pony jeugdsentiment

Nu heb ik zelf het idee dat ze ook even weg geweest zijn, die pony’s maar even lezen op Wikipedia vertelt iets heel anders. Waarschijnlijk was ik zelf in de jaren ‘90 met heel andere dingen bezig ;-) Na een film in 1986 en een animatiereeks in 1986/1987 verscheen ook in 1992 een serie met de kleurrijke pony’s. Daarna was het wel even stil, tot in 2010 een nieuwe serie verscheen.

In de speelgoedwinkel zijn de pony’s altijd verkrijgbaar en ook in boeken, op puzzels en op beddengoed kom je ze regelmatig tegen. Zo nu en dan natuurlijk gepimpt en in een nieuw jasje gestoken; een beetje met de tijd mee zeg maar!

My Little Pony de film

De afgelopen tijd zijn de kinderen in ieder geval al goed voorbereid op de nieuwe film, die vandaag in première ging. In de winkel krioelt het van fashionable pony’s die modeshows lopen, pony’s die kunnen zwemmen en pony’s met verschillende outfits.

Ook in de bioscoop hebben we de trailer van de film al een paar keer voorbij zien komen. Je kunt je dus wel voorstellen dat mijn dochter een gat in de lucht sprong toen ze hoorde dat we naar de première mochten! Een paar weken lang heeft ze ongeveer elke dag gevraagd hoeveel nachtjes ze nog moest slapen voor het dan echt zo ver was :-)

My Little Pony de film - AllinMam.com

Première bij Kinepolis in Utrecht

Helemaal in het teken van My Little Pony staat het bij Kinepolis in Utrecht. Ontzettend veel gekleurde ballonnen, een filmploeg, verklede kinderen en grote posters. De kinderen krijgen glitters op hun gezicht, mogen met de pony’s op de foto en kunnen verschillende kleurplaten kleuren. Het is druk! Heel veel kinderen die niet kunnen wachten om de vrolijk gekleurde beestjes op het grote doek te zien.

Als we dan eenmaal in de enorme bioscoopzaal zitten verschijnen ze al snel in beeld: Pinkie Pie, Twilight Sparkle, Apple Jack, Rarity en alle andere dravende viervoeters. Het begint allemaal heel vrolijk en feestelijk als ze in Equestria festiviteiten voorbereiden. Maar de sfeer slaat snel om wanneer Storm King hun wereld binnenvalt om de magische krachten van de pony’s te stelen. Een aantal pony’s weet te ontkomen en met elkaar gaan ze op zoek naar hulp om Equestria weer terug te krijgen.

Superleuk, deze film voor kinderen. En niet alleen voor meisjes! Ook tijdens deze première zien we veel jongetjes rond lopen die helemaal gek zijn van My Little Pony. Het is ook echt geen zoetsappige film, er komen genoeg spannende en stoere momentjes voorbij. En voor de moeders? Wij herbeleven oude,vervlogen tijden :-) niet helemaal vervlogen dus, maar wel in een nieuw jasje gestoken.

Wil je binnenkort naar de bioscoop met je kids? Dan kun je zeker overwegen om naar deze film te gaan!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button