Recepten

Toast met kruidenkaas en portobello

Je zult wel denken; komt ze wéér met champignons… Dat klopt! Een heerlijk recept voor de lunch, met portobello dit keer. Ik eet heel vaak champignons, ze zijn supergezond. Wist je dat ze boordevol antioxidanten zitten en dat ze hiervan veel meer bevatten dan vele andere groenten? Daarnaast zitten er mineralen als kalium en koper in en bevatten ze ook veel vitamine B.

Lees ook: salade met portobello en gerookte kip

Toast met kruidenkaas en portobello

Een makkelijk en snel recept. Je kunt er ook lekker mee variëren, heb je een ingrediënt niet dan kun je het goed vervangen voor iets anders. Misschien ontdek je op die manier wel dé ultieme smaaksensatie:-)

Lees ook: wraps met champignons en roomkaas

Ingrediënten toast met kruidenkaas en portobello?

  • 1 grote portobello
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 volkoren boterham
  • 2 plakjes kipfilet
  • 20 gram kruidenkaas (light)
  • een handvol gemengde sla

Bereidingswijze

Snij de portobello en de knoflook in kleine stukjes. Verwarm de olie in een wokpan en bak de portobello tot deze goed droog is en een lekker kleurtje heeft. Doe op het laatste moment de knoflook erbij en draai dan het vuur uit. Rooster de boterham en smeer deze in met de kruidenkaas. Leg de kipfilet hier bovenop, daar bovenop wat sla en daar bovenop de portobello. Strooi er desgewenst een beetje peper en zout over.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button