Recepten

Havermout pannenkoeken met honing

Je komt het overal op internet tegen: recepten met havermout. Havermoutcake, havermoutbrood, pannenkoeken met havermout… Een populair recept op AllinMam.com is de havermoutcake met banaan en walnoten en ook het recept voor bananenbrood met havermout en stukjes pure chocolade wordt op onze website veelvuldig bezocht.

Havermout pannenkoeken met honing

Persoonlijk vind ik het altijd best even zoeken naar een écht lekker recept, maar als je er dan eentje hebt… dan kan ik er niet genoeg van krijgen! Zo ook met dit recept voor havermout pannenkoeken. Heel makkelijk en zowel te gebruiken voor ontbijt maar natuurlijk ook als lunch of als diner. Of als nagerecht!

Eigenlijk kun je met havermout pannenkoeken alle kanten op. Ik eet het voornamelijk als ontbijt en vervang hiermee mijn brood. Ik heb na het eten van havermout pannenkoeken langer een verzadigd gevoel dan na het eten van brood en ook voor de afwisseling is het heel welkom.

Lees ook: Bananenbrood met havermout en chocolade

Ingrediënten voor havermout pannenkoeken

  • 1 banaan
  • 30 gram havermout
  • 1 ei
  • 1/2 el honing
  • olijfolie
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout

Bereiding van de havermout pannenkoeken

Prak de banaan fijn en doe samen met de havermout in een ruime kom. Gooi het ei, de honing, het snufje zout en de kaneel erbij. Vervolgens alles goed fijn pureren met de staafmixer. Wanneer je de structuur van havermout lekker vind kun je natuurlijk ook eerst het ei en de banaan pureren en daarna pas de havermout toevoegen. Voeg naar behoefte water toe om het beslag iets dunner te krijgen.

Voor dit formaat pannenkoekjes heb ik een opmaakring met een diameter van zo’n 8 cm gebruikt. Ik leg de ring in de koekenpan (ik heb er 2, dus dan gaat het iets sneller) en doe een drupje olijfolie in de ring. Eventueel kun je dit met een kwastje een beetje uitsmeren zodat het pannenkoekje wat gelijkmatiger bruint. Het spreekt voor zich dat de pannenkoekjes wat mooier bakken wanneer je niet teveel beslag tegelijkertijd in de ring doet, anders bestaat de kans dat ze van midden een beetje melig blijven.

Wees voorzichtig met het oppakken van de ring, die is gloeiend heet. Wanneer je die een beetje heen en weer schuift komt hij snel los van de pannenkoek en kun je hem uit de pan halen zodat je de pannenkoek om kunt draaien. Heerlijk met een beetje honing erover heen of bijvoorbeeld met wat appelstroop of vers fruit. Eigenlijk is er van alles mogelijk!

Lees ook: Havermout muffins, een goed alternatief voor brood

havermout pannenkoeken - AllinMam.com

Grotere havermout pannenkoeken

Uiteraard kun je ook een grote pannenkoek maken met het beslag. Wanneer je het beslag lekker dun maakt heb je met bovenstaande ingrediënten genoeg beslag voor 2 middelmaat pannenkoeken.

Lees ook: Havermoutcake met banaan en walnoten

Bewaren in de koelkast

De havermout pannenkoeken zijn heel goed een dagje/nachtje te bewaren in de koelkast, zo kun je gemakkelijk voor 2 dagen ontbijt in 1x maken. Wanneer je natuurlijk genoeg hebt aan 1 grote of aan 4 kleine pannenkoekjes voor ontbijt :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button