Reizen

Een toilet voor in de tent: overbodig of juist niet?

Dol op kamperen zijn we hier thuis, alle vier. De laatste jaren trekken we er met veel plezier op uit met onze tent en dat bevalt hartstikke goed! Maar soms staat de tent wat verder weg van het toiletgebouw. Met kleine kinderen kan dat wel eens onhandig zijn. Helemaal wanneer ze midden in de nacht naar het toilet moeten. Een kampeer toilet in de tent zou uitkomst bieden. Maar daar hadden we eerder nooit over nagedacht!

Luxe kamperen?

Je hebt kamperen en kamperen natuurlijk. Een van de voorwaarden voor kamperen is voor mij het hebben van een ruime tent. Liefst een tent waarin je rechtop kunt staan en waar je bij slecht weer de ruimte hebt om in te verblijven. Wat dat betreft hebben we nu echt een top-tent. Onze picknicktafel past in het voorste gedeelte. Met mooi weer staat deze buiten, maar met regen hebben we zelfs met de picknicktafel binnen nog plek over. Ruimte genoeg daarnaast om een maaltijd te bereiden!

Het middelste gedeelte van de tent gebruiken we als speel- en kleding “kamer”. Hier staat een kastje met kleding en er ligt een mat op de grond waar de kinderen kunnen spelen. In het achterste gedeelte slapen we, in twee compartimenten. Ideaal!

Koelkasten en grill apparaten op de camping

Vooral afgelopen vakantie zagen we gigantische, compleet ingerichte bungalowtenten opgebouwd worden op de camping. Mensen leken hun hele huisraad bij zich te hebben. Hele keukens werden opgebouwd, diverse grill en bbq apparaten werden uit aanhangers gehaald een zelfs koelkasten zagen we voorbij komen. Voor ons is dat bijna geen kamperen meer; dan blijven we liever thuis. Heerlijk als het allemaal een beetje knullig gaat toch, dat is kamperen.

Nomad Bantu Air - AllinMam.com

Bestaat dat, een toilet voor in de tent?

Waar we wel tegenaan liepen afgelopen vakantie was toiletbezoek. Voor onze dochter dan, die al wel een tijdje zindelijk was ’s nachts maar alleen wanneer we haar rond 23.00u nog even lieten plassen. We stonden vrij ver van het sanitair gebouw en dus probeerden we haar op een potje te laten plassen. Ze was echter zo slaapdronken dat dát niet lukte. Ook een emmer of een teiltje ging niet werken. Dus liepen we laat op de avond met haar door het donker naar het toiletgebouw. Op zich geen probleem maar wat hadden we slecht weer! Handdoek over kind heen, paraplu op, kind op de arm en lopen maar. Echt niet handig…

Onze overburen vroegen ons waarom we geen chemisch toilet aanschaften, dat was zó handig voor de kids. Een chemisch toilet in de tent? Daar had ik nooit over nagedacht. In een caravan, ok, maar in een tent? Het idee sprak me niet helemaal aan door de chemische goedjes die in zo’n toilet gaan, de gedachte aan het gemak ervan beviel me dan weer wel.

Een portable toilet, alias een kampeer toilet

Op de zoveelste regenachtige ochtend besloten we dan toch naar een campingwinkel te rijden om te kijken voor een chemisch toilet. We hadden geen idee dat er naast chemische toiletten ook nog andere opties waren, zoals de simpele toiletemmer. Potje, een soort brilvorm erop en een deksel. Gewoon elke ochtend legen; dat moet kunnen met een paar kinderplasjes! Maar na even verder kijken liepen we tegen een portable toilet van Kampa aan; wat een mooi ding! En een bril alsof deze van een “normaal” toilet af kwam. Mooi afsluitbaar en wanneer je de binnenemmer er uit haalt kun je deze afsluiten met een deksel, wel zo handig wanneer je ermee naar het “echte” toilet loopt om hem te legen.

Toilet voor in de tent - AllinMam.com

Ideaal, zo’n toilet in de tent!

Wat waren we blij dat we dit toilet hadden gekocht! Het gaf toch wel een fijn gevoel dat we haar niet ’s avonds laat door de kou en de regen mee hoefden te nemen naar het toiletgebouw. Het portable toilet is ook nog eens gemakkelijk schoonmaken, wat ons betreft echt een top aankoop met kleine kinderen. Of hij volgend jaar ook weer mee gaat weet ik niet, inmiddels hoeft er niemand meer laat in de avond nog te plassen.

Kampa King Khazi Portable Toilet

Verkrijgbaar bij

bol.com (€45,75)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:02

Redwood Draagbaar Toilet

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,94)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:02

KNGZ Outdoor Gear – Opvouwbaar Toilet

Verkrijgbaar bij

bol.com (€42,95)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:02

Camping Toilet – Porta Potti

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,99)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:02

Branq Toiletemmer Draagbaar met Deksel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,95)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:02

Verkrijgbaar bij

bol.com (€45,75)
kampeerwereld.nl (€46,50)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:02
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button