Europa

4 leuke gezinsactiviteiten in Zwitserland

Voordat we kinderen hadden, hebben mijn man en ik een keer een weekje gekampeerd in Zwitserland. Hoewel ik eerst mijn twijfels had over Zwitserland als kampeerbestemming, genoten we ontzettend van dit prachtige land. Ook mét kinderen is Zwitserland absoluut een bezoekje waard. Er is zo veel te zien en te doen voor jonge vakantiegangers in de bergen. In dit artikel zet ik een paar leuke gezinsactiviteiten in Zwitserland op een rijtje.

Wandel op blote voeten van Jakobsbad naar Gontenbad

Misschien ken je het fenomeen blotevoetenpaden wel; dit soort paden zijn op verschillende plekken in Nederland te vinden. Ook in Zwitserland heb je routes die bedoeld zijn om op blote voeten af te leggen, waaronder de blotenvoetenroute van Jakobsbad naar Gontenbad. Tijdens het lopen van deze route geniet je niet alleen van de heide bij Gonten en andere prachtige landschappen, maar ervaar je ook de sensatie van het lopen op allerlei ondergronden. Halverwege de wandeling, bij het plaatsje Toobeschopf, kun je een armbad nemen in de fontein en aan het eind van de route is een plek waar je je voeten weer helemaal schoon kan maken.

Ga op zoek naar schatten in Ascona-Locarno

Wandelen is voor kinderen een stuk interessanter wanneer het gecombineerd wordt met een spannend spel. In de omgeving van Ascona en Locarno zijn vier verschillende schatten verborgen en voor elk van de schatten is een  schatkaart gemaakt. Je vindt de schatten door vragen te beantwoorden en raadsels op te lossen. Is het gelukt? Dan ligt er een leuke beloning klaar. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om één schat te zoeken, maar je kunt de uitdaging ook groter maken door te proberen ze alle vier te verzamelen!

Leer alles over horloges in Le Locle

Le Locle ligt in het Juragebergte en staat bekend als een van dé horlogesteden van Zwitserland. Onder meer het populaire horlogemerk Tissot – dat luxe klokjes zoals deze op de markt brengt – komt hier vandaan. Eeuwen geleden werd de stadsinrichting van Le Locle al afgestemd op de horlogeproductie. Dit is vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Dé reden waarom Le Locle in 2009, samen met het nabijgelegen La Chaux-de-Fonds, op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst is. Het wandelen van de watch-making route is hier een aanrader, evenals het bezoeken van het prachtige en leerzame Musée d’horlogerie du Locle.

Voel de adrenaline in Adventure Park Ropetech

Zijn jullie klaar voor een flinke dosis avontuur en willen jullie de Zwitserse bossen wel eens van een andere kant bekijken? In Bern ligt kabelklimpark Ropetech. Als volwassene kun je je hier uitleven op 7 parcoursen in verschillende moeilijkheidsgradaties, die je op een hoogte van 4 tot 18 meter door de bomen leiden. Maar er zijn in dit park ook 3 speciale kinderparcoursen te volgen. Deze kinderparcoursen bevinden zich een stuk lager bij de grond en zijn geschikt voor bezoekers van 4 tot 9 jaar oud. Echte durfallen kunnen daarnaast terecht bij de Power Fan, die ze de kans biedt een vrije val van 30 meter te maken.

Wil je meer te weten komen? Check dan dit artikel over de mooiste plekken in Zwitserland!

Back to top button