Wonen

Verbouwen? Tips voor de vorm en kleur van jouw keuken

Wil je jouw keuken verbouwen? Aan de hand van deze tips kies je de juiste vorm en stijl van jouw droomkeuken. Van strakke rechte keukens (design) tot landelijke keukens met een sfeervol kookeiland. Ga je liever voor klassiek of modern? Door het kiezen van de juiste vorm, stijl én kleur is alles mogelijk. Zeker als je wat minder ruimte tot je beschikking hebt, is het vooraf bepalen van de juiste stijl en vormgeving van belang.

De juiste kleur voor jouw keuken bepalen

Voordat je gaat verbouwen, is het belangrijk om de juiste kleur te bepalen. De keuken moet namelijk niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de rest van het interieur. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren keuken. Toch kiezen veel mensen voor een witte keuken. Deze kleur biedt namelijk behoorlijk wat voordelen en past in vrijwel elke interieurstijl. Van modern tot klassiek, Scandinavisch of landelijk. De kleur wit laat een ruimte optisch vaak groter lijken. Dus zeker als je een kleine ruimte wilt verbouwen is een keuken in de kleur wit een prima keuze.

Daarnaast hebben witte keukens een hygiënische en frisse uitstraling én zijn ze prima te combineren met contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld door de keukenlades, de kastjes of het aanrechtblad van een andere tint te voorzien. Zo creëer je in een handomdraai een speels effect. Wit komt voor in heel veel verschillende nuances. Zo kun je voor een matte afwerking kiezen, maar ook hoogglans wit of crème-wit zijn veel gekozen kleuren voor een keuken. Wil je de keukenruimte niet helemaal wit hebben? Met deze kleuren tips breng je de juiste sfeer in de keuken.

Lees ook: Groter wonen? Maak de juiste keuze met deze tips

Welke vorm keuken past het beste bij de ruimte?

Keukens zijn er in allerlei vormen. Van L-keukens tot complete kookeilanden met een bar. Natuurlijk wil je de juiste vorm voor de keuken bepalen voordat je begint met verbouwen. Zo weet je namelijk zeker dat de keuken ook goed past bij de ruimte die je beschikbaar hebt. Een rechte keuken past in vrijwel elke ruimte. De afmeting en de lengte kun je namelijk zelf bepalen. Daarnaast heb je niet te maken met hoeken die veel ruimte in beslag kunnen nemen. Een keuken met een rechte vorm is zowel praktisch als stijlvol. Je hebt alle inbouwapparatuur binnen handbereik. Hierbij kun je denken aan de vaatwasser, maar natuurlijk ook aan een oven, het fornuis en de spoelbak. Als je kiest voor een keuken met een rechte vorm kun je tevens voor een extra kastenwand kiezen. Bijvoorbeeld door deze tegen de zijdelingse muur te plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je beschikbaar hebt.

Lees ook: Nieuwe keuken? Denk aan een goede plek voor de afvalemmer

Keukens in verschillende stijlen, binnen elk budget

Een verbouwing van de keuken kan nodig zijn om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat jouw huidige keuken gedateerd is of omdat deze niet meer aan jouw eisen voldoet.

Welke keuze je ook maakt, tegenwoordig zijn er keukens binnen elk budget. Daarvoor hoef je natuurlijk niet in te leveren op comfort en stijl. Weet je niet zeker hoe je de keukenverbouwing op de juiste manier aanpakt en welke soort keuken het meest geschikt is voor jouw ruimte? Laat je dan adviseren door een specialist. Deze kan je van het juiste advies voorzien op het gebied van kleur, vorm én stijl.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button