Verliefd op een veranda; altijd vakantiegevoel

Het is iets wat me echt supergaaf lijkt om te hebben in je tuin; een veranda. Helaas voor ons een no-go; het binnenplaatsje dat wij hebben zou meteen geheel overdekt zijn. Als het even kan springen we in de auto en rijden we naar “Braboland” zoals onze kinderen het noemen, waar vrienden van ons wonen in een prachtig huis met een grote tuin en een: veranda.

We gaan natuurlijk niet alleen voor de veranda die zij hebben maar voornamelijk voor de Brabantse gezelligheid en hun eindeloze gastvrijheid. En ja, toevallig hebben ze ook een veranda; eentje met een te gekke zithoek en een houtkachel aan de ene kant en een 6-persoons eettafel aan de andere kant.

Vanaf april leeft het gezin, indien het droog is, buiten. Je merkt altijd goed dat het een paar graden warmer is dan in Noord-Holland langs de kust. Er wordt buiten gegeten en zelfs gedoucht onder de douche naast de veranda. Op de kop z’n kant van de veranda zijn wind-en zonneschermen aangebracht, die je met een afstandsbediening naar beneden kunt laten zakken. Ideaal wanneer het snikheet is om de zon weg te houden maar dus ook wanneer het stevig waait; dan zorgt het voor beschutting.

 

Ik weet niet wat het is, met zo’n veranda, maar het geeft gewoon een eindeloos vakantiegevoel. Buiten maar toch een beetje binnen, ik kan het niet uitleggen. Als we een weekje op hun huis passen terwijl zij op vakantie zijn kunnen we eens écht ervaren hoe het nou is, zo’n veranda. Een week lang is het prachtig weer en leven we buiten. Het enige wat we binnen in huis doen is eten maken en slapen. Douchen, aankleden, eten; alles doen we buiten. Zodra het ’s avonds wat killer wordt gooien we wat hout in de kachel, stoken het lekker op en kruipen op de bank met een dekentje tegen elkaar aan. Heerlijk!

*Dit is een gesponsorde post

Gerelateerde artikelen

Back to top button