Originele muurdecoratie ideeën

Soms heb je van die muren in huis dat je denkt: Wat moet ik ermee? Tegenwoordig zijn er steeds originelere muurdecoraties verkrijgbaar en ook nu kwamen we er, naast de vertrouwde foto op canvas, weer 2 tegen. Heb je een lege wand in huis, maar weet je niet goed wat je ermee aan moet? Bekijk dan de volgende drie muurdecoratie ideeën eens en doe inspiratie op!

SketchPaint

“Niet tekenen op de muren!”, riep mijn moeder altijd. Tegenwoordig doe ik die uitspraak regelmatig zelf. Onlangs kwam mijn dochter thuis van een middag spelen bij een vriendinnetje en vertelde ze me super enthousiast dat ze daar wel op de muren mocht tekenen. Ik dacht in eerste instantie dat er misschien een verbouwing gaande was, maar toen ik navraag deed was dat niet het geval. Wat bleek: ze hadden op een lange muur SketchPaint aangebracht. Daarmee kun je van ieder oppervlak een whiteboard maken.

Daarnaast hadden ze op dezelfde muur ook magneetverf aangebracht, waardoor er een groot magnetisch whiteboard ontstond. Wij zijn wel al een tijdje fan van de magnetische muurstickers, maar van Sketchpaint had ik nog nooit gehoord. Erg origineel en wat mij betreft het delen waard!

Foto op canvas

Eén van mijn persoonlijke favorieten: een foto op canvas. Door je favoriete foto groot af te laten drukken, creëer je een vertrouwelijke en gezellige sfeer in huis. Let erop dat het canvasdoek stevig is en dat er op de achterkant van het canvas vilt zit om de muur te beschermen. Onder andere PosterXXL biedt dit soort canvassen aan. Let bij het selecteren van een foto altijd op de resolutie; die moet hoog genoeg zijn. Ik heb wel eens de fout gemaakt een foto met lagere resolutie te selecteren. Het resultaat is dan niet zoals gewenst en dat is natuurlijk erg zonde.

Mapiful

Hoe gaaf is het om een poster te hebben met daarop de stad of het dorp waar je woont of waar je een groot deel van je leven hebt doorgebracht? Mapiful maakt dit mogelijk. Via de website kun je op zoek gaan naar je favoriete stad of dorp en vervolgens maakt het systeem automatisch een design. Persoonlijk vind ik dat standaard design al heel mooi, maar eventueel kun je nog een aantal aanpassingen maken. Stijlvol en origineel!

Welk muurdecoratie idee vind jij het leukst?

Back to top button