Welzijn

Zo ga je als zelfverzekerde moeder door het leven

Het moederschap is misschien wel de meest vervullende ervaring in je leven, maar het kan ook een tol eisen op je lichaam en je gevoel van eigenwaarde. Heel wat moeders vinden het dan ook moeilijk om zich goed in hun vel te voelen te midden van de drukte van het opvoeden van kinderen. Ze jongleren voortdurend tussen werk en gezinsverantwoordelijkheden. In dit artikel een aantal tips om je te helpen jezelf opnieuw te ontdekken en als zelfverzekerde moeder door het leven te gaan.

Investeer in jouw uiterlijk

Je uiterlijk kan een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Voel je jezelf niet zelfverzekerd in je kleding of staat je kapsel je niet aan? Dan is het tijd om een paar veranderingen aan te brengen. Jouw lichaam ziet er wellicht wat anders uit na jouw zwangerschap en bevalling. Het is niet omdat je er wat anders uitziet, je je daarom slechter hoeft te voelen. Wél is het een kwestie van je nieuwe ik te omarmen. En hoe doe je dat beter dan met een gloednieuwe garderobe? Ga winkelen voor nieuwe outfits waarin je je goed in jouw vel voelt. Ga voor kledingstukken die je laten stralen. Heb je moeite om de perfecte outfits te vinden? Geen zorgen, daar bestaat een stylist(e) of personal shopper voor. Zij of hij zal jou zonder twijfel op het goede pad brengen. 

Pak zoveel mogelijk rust

Met kleine kinderen kom je vaak niet goed tot rust. De nachten zijn vaak kort en je slaap wordt geregeld onderbroken. No worries, dat hoort erbij en na een tijdje zal het zeker overgaan. Zijn je kinderen al ouder, is je nachtrust weer terug maar heb je nog steeds last van hangende oogleden? Dan kun je een ooglidcorrectie overwegen. Je zult er hierdoor niet alleen uitgeruster uit zien maar belangrijker nog, je zult het ook voelen.

Zorg goed voor je lichaam

Zorg goed voor jouw lichaam en geest door gezond te eten, te sporten en te ontspannen. Dit zal niet alleen helpen om jouw lichaam in vorm te houden, maar ook om jouw geestelijke gezondheid te verbeteren. Een gezonde geest en een gezond lichaam zorgen voor meer zelfvertrouwen en kunnen je helpen je goed in jouw vel te voelen. Dat je lichaam anders is na een of meerdere zwangerschappen, dat zul je grotendeels moeten omarmen. Door sporten kun je je lichaam weer aardig in vorm krijgen, maar helemaal zoals vroeger zal het niet meer worden. Dit geldt bij veel vrouwen voornamelijk voor de borsten, die vaak worden groter tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen behouden die grotere cup ook na de bevalling. Dat borsten na het geven van borstvoeding gaan hangen wordt ook door veel vrouwen beweerd. Maar of dit nou komt door de zwangerschap zelf of door het borstvoeden, dat is nooit wetenschappelijk vastgesteld. Verlang je echt terug naar jouw oude borsten? Dan kun je een borstoperatie overwegen. Dat kan in de vorm van een borstvergroting, een borstverkleining of een borstcorrectie.

Neem de tijd voor jezelf

Als moeder ben je vaak zo druk bezig met de zorg voor anderen dat je vergeet om tijd voor jezelf te nemen. Toch is het heel belangrijk om tijd te nemen voor jezelf. Om te ontspannen en op te laden. Maak tijd vrij voor een massage, een manicure of pedicure, of een avondje uit met vriendinnen. Door tijd voor jezelf te nemen, zul je je beter voelen en meer zelfvertrouwen hebben.

Omarm jouw sensualiteit

Jouw sensualiteit omarmen is een belangrijke stap om je sexy te voelen. Dit betekent dat je je comfortabeler voelt bij jouw seksualiteit en dat je jezelf sexy vindt. Plan regelmatig romantische avonden met je partner, waarin je kan genieten van elkaars gezelschap en intimiteit. Trek je mooiste lingeriesetje aan en voel jezelf weer op en top vrouw.

Focus op jouw sterke punten

Als moeder heb je veel verantwoordelijkheden en het kan gemakkelijk zijn om te vergeten waar je goed in bent en wat jou uniek maakt. Schrijf al je successen en prestaties op, groot of klein. Dit kan jouw zelfvertrouwen een flinke boost geven en je helpen herinneren aan je sterke punten op dagen dat het moeilijk gaat. Richt je op jouw sterke punten en prestaties. En, vier ze!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button