Weekoverzicht

About last week 24 – Wanneer komt die baby nou?

Wat een heerlijke week met, voor mijn gevoel, bijna de hele week zonovergoten weer! Alhoewel het ook wel 1 dag koud is en ik bibberig op het schoolplein sta om de kinderen op te halen…

Heel veel bijzondere dingen buiten de deur doen we deze week niet, alhoewel we wel een aantal keren buiten de deur eten wat steeds weer een feestje is.

Nu nog lekkerder slapen

Ons nieuwe Emma matras komt binnen en ik kan niet wachten om er op te slapen. Onze huidige matrassen en topper zijn echt aan vervanging toe dus de Emma is meer dan welkom! Als de doos binnenkomt kan ik het me nauwelijks voorstellen, dat hier een matras uit tevoorschijn komt. Helemaal vacuüm verpakt zit hij en binnen een paar tellen na het open knippen van de verpakking ligt daar een prachtig dik matras op ons boxspring bed. We wachten nu nog op 2 kussens van Emma die worden nagestuurd, benieuwd hoe we slapen wanneer die er eenmaal zijn!

Emma matras - AllinMam.com

Terug uit Istrië

Mijn schoonouders komen deze week terug uit Istrië en we eten ’s avonds samen een hapje om bij te kletsen. Enthousiast zijn ze over dit deel in Kroatië! Het land staat al op mijn wish-list maar nu moet ik daar geloof ik nog een bepaalde regio bij gaan schrijven :-) We eten bij Villa Westend, een restaurant niet ver bij mij vandaan gelegen aan een prachtig meer met strandje. Lekker op het terras onder de parasol en de kindjes spelend op het strandje. Als voorgerecht eet ik de carpaccio met truffelmayonaise en als hoofdgerecht scholfilet, echt een aanrader!

Scholfilet bij Villa Westend - AllinMam.com

Nieuw badje

Ik koop een nieuw badje voor buiten, die van vorig jaar was geen lang leven beschoren doordat we hem direct op het straatje hadden gezet zonder iets eronder te leggen. De plek van dit badje is een beetje ongelukkig, we kunnen niet echt meer in de loungeset zitten zo! Maar goed, de kids hebben plezier, spelen lekker onder het nieuwe schaduwdoek én pikken einde van de dag wat zon mee wanneer die gaat zakken.

Badje in de tuin - AllinMam.com

Wanneer komt de baby?

Mijn zusje is zwanger en we kunnen niet wachten tot ze gaat bevallen! Aankomende vrijdag is ze uitgerekend :-) Ze woont in Den Haag dus we lopen de deur niet bij elkaar plat maar we maken het goed met appen en bellen. Ik heb deze week wel een beetje spanning want, ga ik haar nog wel of niet zien met hele dikke buik? We besluiten om richting Den Haag te gaan om lekker samen te lunchen, even naar de babykamer te kijken en te luisteren naar de baby in de buik.

De kinderen zijn ook heel benieuwd, sterker nog, ze kunnen niet wachten. Elke keer komt de vraag: “Wanneer komt de baby nou?” De een denkt dat het een jongen is en de ander dat het een meisje is… uiteraard. Het gebeurt niet vaak dat het vooraf niet bekend is, ik vind het knap van mijn zusje en haar vriend dat ze het een geheim kunnen laten zijn (ook voor zichzelf). Nog even en we weten het :-)

We lunchen in een leuk tentje in Den Haag, Lunchroom Zondag. Superleuke lunchroom met een echt huiskamergevoel. Wij lunchen met dit mooie weer natuurlijk buiten, in de leuke achtertuin. De kids zijn “samen” uit eten en zoeken een plekje uit in de schaduw. De tosti’s zijn hier heerlijk zeggen ze en ik kan de salade met rosbief aanraden!

Aangezien we nu toch in de buurt zijn van het Omniversum en het Museon besluiten we daar ook even naartoe te gaan. We splitsen even op, 1 op 1 tijd met de kids is leuk! Mijn kleine man is helemaal Afrika fan (van wie zou hij dat hebben?) en ik ga samen met hem naar de film Africa the Serengeti. Het is al een tijd geleden dat ik in het Omniversum geweest ben, ik heb hier zo ongeveer om de hoek gewoond dus nam geregeld plek in een stoel voor het immense doek. De films duren ca. 45 minuten dus met dit weer hoef je je ook niet heel schuldig te voelen dat je binnen zit ;-)

Ik moet wel zeggen dat het me een beetje tegenvalt qua beeld. Tegenwoordig is al het beeld zó haarscherp en dat mis je nu wel op dit doek. De hele beleving daarentegen is leuk, het is speciaal om door de vorm van het doek (als een koepel om je heen) echt het gevoel te hebben dat je middenin het beeld zit.

In het Museon vermaken vader en dochter zich samen ook, alhoewel een uurtje natuurlijk te kort is voor een museum. Dat is dan weer lekker van een museumkaart; gaan we gewoon volgende keer als we in de buurt zijn weer even naar binnen!

Omniversum Den Haag - AllinMam.com

Eten aan het water

Ook samen gaan we nog lekker buiten de deur eten deze week. Oma komt oppassen en wij pakken lekker een terrasje aan het water in Koog aan de Zaan. Hier kun je echt heerlijk eten en alleen de manier al waarop de gerechten zijn opgemaakt is een feestje! Samen even weg is zó anders dan met de kinderen erbij. Ik geniet van de momenten met z’n viertjes, echt intens. Maar wanneer je samen weg bent zijn de gesprekken zo anders, dan krijg je echt het idee even bij te praten. Ik hoor wel eens van stellen dat ze nooit meer samen weg gaan; kan ik me niet zo goed voorstellen!

Surf en Turf gerecht - AllinMam.com

BBQ in het park

Onze tuin is maar heel klein en daarom eten we geregeld in het park. De afgelopen jaren hadden we de bakfiets nog, die werd dan volgeladen met picknicktafel, parasol, koelbox, bbq én de kinderen om vervolgens richting het park te fietsen. We hebben maar wat vaak meegemaakt dat mensen vol ongeloof stonden te kijken wat wij allemaal uit die bakfiets toverden! Nu kunnen we het helaas niet meenemen op de fiets en moeten we met de auto.

Nu kunnen we het helaas niet allemaal meer meenemen op de fiets en moeten we met de auto. Dat was even een drempeltje maar inmiddels zijn we dat alweer gewend. Op de plek waar we altijd neerstrijken is een leuk speeltoestel met zandbak voor de kinderen. Soms gaan er vrienden mee, soms komt er een vriendje of vriendinnetje mee. Het zorgt in ieder geval voor een soort vakantiegevoel!

Het vaderdagcadeau wordt ook meteen uitgeprobeerd; een petje. En zoals elke dag moet er nog even flink op los geknuffeld worden…

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button