Gastblogs

Op vakantie zonder man en kind

Op vakantie zonder man en kind, voor het eerst. Niemand dacht dat ik alleen (niet helemaal alleen hoor) op vakantie zou gaan en zeker niet al zes maanden nadat ik voor het eerst moeder werd. Toch heb ik het gedaan en wat heb ik genoten!

Toen ik hoogzwanger was, wist ik al dat ik misschien zonder man en kind op vakantie zou gaan. Vriendinnen verklaarden me voor gek en dachten dat ik het niet zou doen. Als de baby er zou zijn, zou het weleens heel moeilijk worden om haar achter te laten. Ik dacht daar anders over maar je weet nooit hoe je wordt als je kindje er eenmaal is.

Bijna twee maanden na de bevalling ging ik een avondje uit en bleef ik zelfs bij een vriendin logeren. Wat vond ik dat heerlijk! Natuurlijk miste ik mijn kleine meid maar ik vond het ook heerlijk om gewoon weer even Sabrine te zijn.

Op vakantie zonder man en kind

En toen boekte ik dus mijn vakantie naar Las Vegas. Ik ging samen met mijn zus, mijn nicht, haar man en met drie vrienden. Mijn nicht, haar man en ik bleven in Las Vegas en de anderen maakten er een echte roadtrip van. Iedereen die ik vertelde dat ik alleen op vakantie ging, vroeg zich af of ik het niet heel spannend vond om Esmee achter te laten. En of mijn man dat wel ok vond. Ja, ik ga natuurlijk niet een vakantie boeken zonder overleg met mijn man! Esmee ging gewoon als net als anders drie dagen naar de opvang en op de overige dagen was haar vader thuis. Ze hebben het heerlijk gehad samen :-)

Contact met het thuisfront

In Vegas hadden we regelmatig contact via FaceTime. Als ik naar bed ging waren zij net wakker en als ik net wakker was gingen zij net beginnen aan het avondeten. Als een echt papa’s kindje had ik niet het idee dat ze me miste; samen hadden ze veel lol. En dát gaf mij een prettig gevoel. Mijn man vond het eigenlijk ook heel leuk om een weekje alleen met zijn dochter te zijn!

Lees ook: Met kinderen naar Amerika

Voor herhaling vatbaar?

Of ik nog een keer op vakantie zou gaan zonder man en dochter? Jazeker! Maar een week vind ik wel echt de max. Even weer jezelf zijn en opladen, daar krijg ik energie van. En van een happy mommy worden mijn man en dochter allebei weer heel blij!

In september gaan we gezellig met z’n drieën weg; we gaan dan voor het eerst vliegen met Esmee. Dat vind ik misschien nog wel spannender dan zonder haar op vakantie gaan:-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button