Weekoverzicht

About last week 28 – Slapen in een pipowagen, stappen tellen en de drone wél of niet mee?

Nog 4 dagen naar school en dan hebben de kids vakantie… eindelijk! Doordat veel vrienden van ons in een andere regio wonen lijkt het voor de kinderen een eeuwigheid te duren voor ze vakantie hebben; een aantal van mijn vriendinnen zijn met hun gezin al bijna 2 weken op vakantie, die komen volgende week weer terug. Voelt heel gek :-)

Aan de andere kant vind ik het wel lekker, dat het nog even duurt voor we op vakantie gaan. Best nog wel wat dingetjes op de planning staan, zowel privé als voor de website. Voor ik het weet is het vast zo ver!

Met de drone naar Oostenrijk

Deze laatste weken heb ik veel contact met de verschillende verkeersbureaus in Oostenrijk. Over ons programma maar ook over het vliegen met onze drone. Oostenrijk is misschien wel één van de mooiste landen om foto’s met een drone te maken maar ook het land met de strengste regels. Er moet een vergunning worden aangevraagd (kost veel geld), de drone moet geregistreerd staan en je moet aangeven waar en wanneer je gaat vliegen.

Ook al heb je bovenstaande allemaal geregeld, dan nog mag je niet vliegen in bepaalde gebieden en zo ook niet in de nationale parken. En dat is dan nog wat ik er van begrijp :-) Mijn Duits is best o.k. maar wanneer er allemaal wettelijke zaken omschreven staan vind ik het wel wat lastig worden. En als ik dan lees over boetes van 20.000 euro of zelfs 4 maanden gevangenisstraf… dan ben ik toch bang dat we ons aan alle regeltjes houden en dan alsnog iets over het hoofd zien! Hoe graag ik het ook zou willen, ik laat hem thuis. Voor mooie aerials klim ik de lift wel in of klauter naar het topje van een berg. En ik ga me wat meer focussen op mijn 360 graden camera!

DJI Phantom drone gebruiken in Oostenrijk - AllinMam.com

Wiko Wimate, mijn nieuwe maatje

Ik denk dat ik wel 2 jaar lang met mijn Fitbit heb rondgelopen; elke dag bijhouden of ik wel genoeg stappen zette. De laatste maanden is het er behoorlijk bij ingeschoten en lag de Fitbit weer ergens achterin een laatje. Als ik deze week de Wiko Wimate opgestuurd krijg besluit ik er weer mee aan de slag te gaan, met een activity tracker. Handig aan deze tracker is dat hij ook een mooi klokje laat zien. Meteen een horloge dus! Ook What’s App en andere berichten zie ik binnenkomen op de Wimate, best handig! Binnenkort een uitgebreider artikel over de Wimate en een leuke actie ;-)

Wiko Wimate smartband handleiding - AllinMam.com

Slapen in een pipowagen

En dan waar we eigenlijk al 1,5 jaar naar uitkijken: slapen in een pipowagen! Vorig jaar hadden we een verblijf in deze leuke accommodatie al gepland staan maar toen brak ons kleine meisje een week voor ons verblijf haar sleutelbeen… Omdat een verblijf in het najaar voor ons niet uit kwam hebben we het een jaar voor ons uitgeschoven. En wat is het hier leuk! Ik ga er heel binnenkort uitgebreid over vertellen. In het kort: het is een weekend vol met dieren, springen, zingen en dicht tegen elkaar aan zitten. Té leuk:-)

Pipowagen huren in Brabant - AllinMam.com

Uitstapje naar Slovenië?

In de laatste week van ons verblijf in Oostenrijk zitten we in een huisje van Landal in Karinthië. Heel dicht bij de grens met Slovenië kwam ik laatst achter en dus heel dichtbij het enige nationale park van Slovenië: Triglav. Triglav ligt tegen de grens met Oostenrijk aan dus dat gebied willen we zeker gaan bezoeken. Ik verzamel informatie over het park en bekijk waar we het park het beste in kunnen komen. Alles wat je ervan ziet is prachtig!

Triglav nationaal park Slovenië - AllinMam.com

Regenjassen en bergschoenen

We gaan er natuurlijk vanuit dat we mooi weer hebben in Oostenrijk maar ja, het kan zo maar anders zijn! Ik weet het nog wel, onze vakantie in Noord Italië een jaar of 8 geleden. Ik wilde zó graag naar de Dolomieten, we zijn er een dag of 3 geweest. Ik heb geen berg gezien door de mist en de regen! En de rest van de vakantie in Toscane was het weer ook niet al te best. Je kunt dus maar beter voorbereid zijn, zeker wanneer je veel wilt gaan wandelen. Deze week koop ik dus regenjassen en wandelschoenen voor de kinderen. Het moet allemaal nog binnen komen dus ik hoop dat het goed past. Ook voor mezelf koop ik nieuwe “bergschoenen”. Mijn oude trouwe Meindl schoenen waarmee ik zó veel kilometers heb gelopen door o.a. Afrika, Nepal, India, Canada en Amerika waren echt op.

 

Op naar de laatste schoolweek van het jaar!

*Foto’s drone en Triglav via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button