Weekoverzicht

About last week 39 – Agia Galini online, kennismaken met Noord-Frankrijk en ga ik vloggen?

De week is weer voorbij gevlogen! En de winter komt angstvallig dichterbij… een paar dagen geleden ging ik op mijn leuke maar blijkbaar zeer gladde Sasha loafers al bijna onderuit over natte bladeren. Vanaf dat moment overheerst er een herfstgevoel. Het is koud, de kinderen hebben weer shirts met lange mouwen aan en ik kom tot de ontdekking dat er een hoop nieuwe kleren gekocht moeten worden… Werk aan de winkel komende week!

Sla, sla en nog eens sla…

Er gaat in een week tijd bij ons best aardig wat sla doorheen en ik was het ineens zat om steeds van die zakjes met gesneden en gewassen sla te kopen. Misschien omdat het duur is, omdat het altijd maar beperkt houdbaar is en omdat het niet allemaal in de koelkast past. Maar ook omdat ik bij mijn moeder ineens de slacentrifuge weer zag staan. “Die moet ik ook hebben!” dacht ik, maar wat zijn dat toch ellendig grote dingen om weer ergens in een kastje neer te zetten. Ik ging op zoek naar een kleinere versie en die heb ik gevonden. Handig aan deze slacentrifuge vind ik dat je de bak meteen als voorraad-bak kunt gebruiken en dat er een knop op zit die je in moet drukken om te centrifugeren, in plaats van aan een hendeltje te moeten draaien. Deze centrifuge kan zo de koelkast in en doordat je de knop indrukt voor het opbergen kun je er ook gewoon op stapelen. Tja, hoe kun je zo enthousiast zijn over een slacentrifuge he ;-)

Kleine slacentrifuge - AllinMam.com

Artikel I Love Griekenland online

Twee weken geleden zat ik nog op Kreta… het lijkt alweer zo lang geleden door het koude en winderige weer hier in Nederland! Vorige week kwam mijn bijdrage aan de website Ilovegriekenland.nl online. Je kunt hier het hele artikel lezen!

I Love Griekenland Agia Galini - AllinMam.com

Authentiek Thaise kipgerechten maken

We houden hier thuis van Thais eten, zó lekker! Jarenlang gingen we zo af en toe naar Den Haag om daar te eten in een authentiek Thais eethuisje, omdat dat de enige plek was waar wij vonden dat het hetzelfde smaakte als in Thailand zelf. Nu is er sinds een jaar of 2, 3 in Haarlem een Thais restaurant te vinden waar ze op authentieke wijze gerechten bereiden en hoeven we niet meer naar Den Haag en het echte goede nieuws is dat ze ook thuis bezorgen. Echt té lekker! We zijn fan van “Kip met knoflook en pepers” en we vroegen ons toch af of we het zelf niet voor elkaar kunnen krijgen om iets soortgelijks te maken thuis. Ik bestelde bij Asian Foodlovers een pakketje met sauzen voor “Kip met 4 Thaise sauzen” en ik ben heel benieuwd! We maken het maar niet te vaak, dit gerecht, want de Thaise keuken staat bekend om best wel aardig veel bevattende suikers maar af en toe moet kunnen! Toch?

kip met thaise saus - AllinMam.com

Lorraine en Champagne & Ardenne

Woensdag ging ik naar Amsterdam voor een presentatie over de Franse regio’s Lorraine en Champagne & Ardenne. Prachtige beelden kregen we te zien van deze 2 regio’s die je in het noorden van Frankrijk vindt. Het zijn gebieden waar de meesten van ons in de zomervakantie snel doorheen rijden op weg naar Zuid-Frankrijk… Na het zien van prachtige beelden en het luisteren naar de enthousiaste verhalen van de vertegenwoordigers van deze regio’s weet ik het zeker: daar wil ik een keer naartoe. Wat me vooral aanspreekt is het landschap. Dat ziet er zo mooi en romantisch uit, al die druivenranken. Maar ook de vele gigantische, eeuwenoude ondergrondse wijnkelders, de pittoreske dorpjes en de prachtige kastelen… Op de bucketlist ermee!

Na de presentatie konden we plaatsnemen aan tafel voor een heerlijk diner, met Franse gerechten uiteraard :-) Een geslaagde avond!

Workshop vloggen met je mobiel

Op zaterdag ging ik richting Duinrell om kennis te maken met accommodaties van Eurocamp. Hierover binnenkort meer! Op deze dag kreeg ik met een aantal andere bloggers een workshop “vloggen met je mobiel” van Bonnie Dubois, o.a. vlogger bij Libelle TV. Superleuk om te zien hoe zij bezig is met bewegend beeld, dat doet ze echt mooi! Nu ben ik zelf niet helemaal vreemd met filmen en monteren maar tips zijn altijd welkom! En Bonnie combineert haar sfeerbeelden heel mooi met vloggen, iets wat niet in mijn systeem zit. Ik vind het niet leuk om mezelf op beeld terug te zien en dan nog, wie zit er te wachten op mij, pratend in een video? En vloggen is toch meer voor de jeugd? Toch is Bonnie van mening dat vloggen niet alleen voor 16-jarigen is. Tenminste, een “andere” manier van vloggen. Sneller, vlotter en zonder ellenlange dialogen. We kregen van haar de opdracht om één van de mobile homes van Eurocamp, de Aspect, in beeld te brengen in een vlog en samen met Daphne van Foodinista.nl ging ik aan de slag. Misschien ook wel omdat het met z’n tweeën minder eng is dan alleen :-)

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button