Kinderen

Het gratis Albert Heijn moestuintje van is er weer!

We kunnen weer tuinieren, yes! Een paar dagen terug ontvangen we een mega grote doos van Albert Heijn met daarin alle benodigdheden voor het opstarten van het moestuintje versie 2016. En wat ben ik blij met de uitgebreide beschrijving/handleiding die erbij zit; ik ben met mijn niet-groene vingers namelijk heel goed in het heel snel laten verzuipen van de schattige kleine plantjes. En als ik dat probeer te voorkomen door ze minder water te geven dan… je raadt het al, verdrogen ze. Maar nu kan het niet meer mis gaan; dit wordt MIJN moestuin-jaar!

Groene vingers voor beginners – handleiding voor je moestuintje

De handleiding wordt elk jaar dikker en dat is perfect. Ik lees dit jaar weer zó veel nieuwe informatie. Dat het bij elk zaadje weer anders is hoeveel aarde er in het potje moet voor je de zaadjes er in legt, dat wist ik bijvoorbeeld wel. Maar hoeveel bij welk plantje? In deze Groene vingers voor beginners staat alles piekfijn beschreven. Er staan leuke weetjes en feitjes in, ook goede informatie over het verpotten en oogsten van je groenten en kruiden. Het boekje is bij Albert Heijn te koop voor 25 cent maar je kunt het ook downloaden op de website van Albert Heijn.

Albert Heijn moestuintje - groene vingers voor beginners

EHBM voor je Albert Heijn moestuintje

Eerste hulp bij moestuinieren; deze is voor mij onmisbaar. Het eerste wat ik op de EHBM kaart namelijk op lees: te veel water. Dat kan dit jaar alvast niet meer mis gaan! Ook hier goede informatie over hoeveel licht je plantje nodig heeft, waarom er soms gele blaadjes komen en wat je moet doen met schimmel op je potje.

Nieuwe moestuinplantjes

Dit jaar zijn er een aantal “nieuwe” moestuinplantjes! Ik weet niet helemaal goed meer wat er vorig jaar allemaal was maar volgens mij zijn de augurk, rode biet, venkel en watermeloen nieuw. Zie je het voor je, een watermeloen? Ik nog niet maar ik hoop dat het toch echt zo ver komt, lijkt me echt tof :-)

Albert Heijn moestuintje

Aan de slag met het Albert Heijn moestuintje

We gaan natuurlijk meteen aan de slag, met het boekje opengeslagen op de eerste pagina, waar heel helder staat uitgelegd hoeveel cm aarde er in welk potje moet voor de zaadjes er bovenop gelegd moeten worden. Gelukkig staan de namen van de plantjes ook op de zaadmatjes want als 2 kids gaan beginnen met zaaien dan ligt alles al snel door elkaar. Nu maar hopen dat er geen courgette uit ons komkommerpotje groeit en we niet denken dat de doperwtjes in een sperzieboon groeien.

Albert Heijn moestuintje

En nu…. wachten tot de plantjes gaan groeien!

Onze eerste 8 potjes staan; nu nog de andere potjes bij elkaar sparen. Dat kan vanaf vandaag t/m 3 april, je ontvangt bij elke 15 euro aan boodschappen een moestuinplantje.

Ga jij dit jaar aan het Albert Heijn moestuintje beginnen? Zo ja, leuk! Vertel ons hoe het voorgaande jaren is gegaan, wat je nu anders zou willen doen en welke plantjes jouw favoriet zijn. We zijn benieuwd!

*Dit moestuintje stuurde Albert Heijn vrijblijvend naar ons op.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button