Film/serie

Netflix Stream Tag | Netflix tips, weetjes en meer

Ik ben fan van Netflix. Nee ik HOU van Netflix! Daarom kan ik de uitnodiging om deze Netflix-tag in te vullen natuurlijk niet weigeren. Wat kijk ik het liefst op Netflix? En wat kijken de kinderen? Wat zijn mijn Netflix tips? Wat mis ik nog? Lees mee en als je de tag leuk vindt; neem hem vooral over om hem zelf ook in te vullen!

Wat was het moment dat je dacht ‘nu moet ik wel’ en een abonnement nam op Netflix?

Toen we door Netflix werden uitgenodigd voor de première van King Julien in Artis! ik dacht; dat moeten we ook hebben. Maar nog voor ik dat besprak met de man kreeg ik een kaart met code mee naar huis om 3 maanden lang gratis naar Netflix te kijken. Nog voor de 3 maanden voorbij waren werden we toegevoegd aan het Netflix streamteam en kijken we nu al ruim een jaar met veel plezier heel vaak naar Netflix.

Hoe vaak kijk je naar Netflix?

Bijna elke avond, helemaal wanneer we midden in een serie zitten. Dan kijken we zo maar 2 of soms wel 3 afleveringen op 1 avond, heerlijk dat binge-watching.

Waar kijk je naar Netflix?

Meestal op de televisie maar eigenlijk ook best wel vaak op de Ipad wanneer ik de was aan het opvouwen ben, de badkamer schoonmaak of aan het koken ben :-)

Zijn er series die je wel kijkt maar eigenlijk niet echt leuk vindt?

Niet echt. Ik moet er wel echt helemaal lekker in zitten en zo zijn we al verschillende keren na een paar afleveringen gestopt omdat we er maar niet in kwamen. Maar, ik vind dat we o.a. House of Cards en The Walking Dead toch nog wel een tweede kans moeten geven.

Wat is je favoriete Netflixhapje en drankje?

Cola light en chips! Maar ja, als je iedere avond naar Netflix kijkt gaat dat niet goed he, als je dat iedere avond doet. Dus meestal is het cola light of thee, maar dan zonder iets erbij.

Is er een serie die je samen met je partner kijkt?

Wij kijken bijna alles samen! Of beter gezegd; er is maar weinig dat ik alleen kijk ;-)

Wat is je favoriete Netflix Original?

Ai dat zijn er toch wel een aantal: Bloodline, Orphan Black en Narcos.

Wat zijn je top-5 aanraders voor volwassenen?

Lastig, want ik kan er wel 10 opnoemen! En misschien mist er uiteindelijk toch nog iets in deze top 5 waarvan ik later denk “oei, vergeten, stom!” maar here we go, mijn Netflix tips:

 1. The Bridge
 2. The Missing
 3. Fargo
 4. Orphan Black
 5. Broadchurch
 6. Marvel’s Jessica Jones (sorry, ik kon niet kiezen!)

Welke vijf series kijken je kinderen graag?

Bij deze vraag heb ik meteen het deuntje in mijn hoofd van de serie die hier echt gek gedraaid is, daarom met stip op nummer 1:

 1. Zig & Sharko
 2. Oggy and the Cockcroches
 3. LEGO Ninjago
 4. Frozen
 5. My Little Pony

Behoorlijk uiteenlopend maar: meisje en jongen en ze kijken vaak ieder op een andere tablet.

netflix_en_kinderen_01

Welke serie zou je niet snel kijken?

De man in huis was er waus van: Dexter. Dit was de enige serie die ik niet keek. “Kijk nou gewoon een keertje mee, het valt echt mee!” en dus keek ik een keertje mee. Precies in deze aflevering allerlei “psychologische” dingetjes en tja, daar hou ik gewoon niet zo van. Voor mij gewoon geen Dexter…

Wie is je favoriete acteur / actrice uit een Netflix serie?

Met dichtgeknepen knieën keken we naar Broadchurch waarin David Tennant de rol van detective Alec Hardy op zich nam om hem even later terug te zien als Killgrave in Marvel’s Jessica Jones. Ondanks het feit dat ik zijn rol in de laatste serie niet helemaal los kon zien van zijn rol in Broadchurch heb ik met veel plezier naar hem gekeken. Als Killgrave was hij creepy maar zo nu en dan vreselijk grappig. Toch denk ik dat hij, wanneer ik hem niet eerder (als een goed en eerlijk persoon) in een andere serie had gezien, net even “enger” had geweest.

In Orphan Black was ik onder de indruk van het acteren van Tatiana Maslany. Ze nam in deze serie meerdere identiteiten op zich en elk van deze personages zag ik toch echt als een ander persoon. Heel knap geacteerd!

En dan Saga uit The Bridge, gespeeld door Sofia Helin. Een Zweedse detective met slechte contactuele vaardigheden en autistische trekjes. In de eerste afleveringen kon ik echt niets met haar, want een raar mens. Maar wat ben ik van haar gaan houden… ik kon niet wachten op de volgende seizoenen!

Wat zijn series die volgens Netflix op dit moment jouw beste keuze zouden zijn?

De Netflix tips volgens Netflix zelf, speciaal voor ons geselecteerd: Hell on wheels, House of Cards, Lie to me en…. Casper en Lisa. Haha, ja serieus, die staat in het lijstje “beste keuze”! Waarschijnlijk kijken de kids zo nu en dan via ons profiel :-)

Wat staat er nog op je kijklijst?

Ja, ik vind tóch dat we House of Cards nog een kans moeten geven. Even er door heen en wennen dat hij tegen de camera praat wat ik zó irritant vind. Daarnaast staat The Unit op het lijstje en ben ik benieuwd hoe Hell on wheels is, ik hou van het wilde westen!

Op welk volgend seizoen kun je niet wachten?

Bloodline!!! Ik vraag me zó af hoe ze seizoen 2 gaan insteken… daar zit ik dus met smart op te wachten. Ook  zou ik graag nog een seizoen van The Bridge zien.

Welke series / films zou je graag op Netflix willen zien?

Ik zou Game of Thrones wel op Netflix willen zien maar… never gonna happen!!! Weer eens een serie als Lost lijkt me ook geweldig, misschien een idee voor een nieuwe Netflix Original. Niet hetzelfde natuurlijk, maar in die trant. Daarnaast vind ik het aanbod van films altijd karig, er mogen best meer films op Netflix beschikbaar komen die net uit de bioscoop zijn. Lijkt me tof!

Zou je nog zonder Netflix kunnen?

Kan ik zonder? Ja natuurlijk, er zijn maar weinig dingen waar je echt niet zonder kunt. Maar wil ik zonder? NEE! Voorlopig echt nog niet.

Ben je ook een Netflixfan? Voel je vrij om de tag over te nemen en vergeet de bedenker van de tag niet te vermelden: Linda van MamaLiefde.nl. Voor nu zou ik graag Sharon, Pauline en Joyce willen taggen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar jullie antwoorden!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button